ШОК! ОГЛАСИО СЕ ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ ОПЕРИСАО ЂОКОВИЋА И ДОНЕО ЛОШЕ ВЕСТИ! Новакова пауза трајаће ДУЖЕ од планираног?

Судећи према прогнозама лекара који је оперисао Новака Ђоковића, мале су шансе да српски тенисер заигра на Вимблдону.
s
Фото: Youtube printscreen/ SportalRS

Антоан Жеромет, лекар који је у среду оперисао Ђоковића након повреде десног колена током меча осмине финала Ролан Гароса, није оптимиста када је реч о брзом повратку Србина на терен.

Ђоковић је победио Аргентинца Серундола у пет сетова, али је потом морао да се повуче и да не изађе на мегдан Касперу Руду. Брзо је оперисан и тренутно је у фази опоравка.

Иако је операције прошла добро и без икаквих проблема, Жеромет не верује да ће Ђоковић бити спреман да игра на трећем гренд слему у сезони.

Вимблдон ће бити одржан од 1. до 14. јула, а Жеромет је угледном "Екипу" поручио да су мале шансе да се потпуно опорави за три недеље.

"За 45 минута колико смо провели са Новаком, његовим тимом и Венсаном Гијаром, доктором Тениског савеза Француске, био сам веома отворен у томе да ће зависити све од реакције његовог колена. Постепеним повећањем оптерећења, видећемо да ли остаје ‘суво’ и без отока или бола. То ће бити напредак од дана до дана, али је немогуће предвидети стање у ком ће бити за недељу, две и тако даље. Али, да буде на 100 посто за три недеље, то заиста делује тешко оствариво", поручио је лекар.

Ђоковић би на Вимблдону требало да брани прошлосезонско финале, али питање је да ли ће бити у стању да уопште заигра на трави ове сезоне.

Подсетимо, након Вимблдона следе Олимпијске игре.

(Курир спорт / Екип)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести