СРБИЈА НОЋАС НЕЋЕ РАНО ЗАСПАТИ Ђоковић против Вукића отвара Индијан Велс! Ево кад по нашем времену Ноле креће по НОВИ ТРОФЕЈ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одиграће први меч у оквиру другог кола Индијан Велса против Аустралијанца Александра Вукића. Меч би требало да почне око поноћи по нашем времену.
d
Фото: Ilustracija/Tanjug AP/Youtube Printscreen

Ђоковић је у првом колу био слободан, а Вукић је победом над квалификантом Шитаријем Мочизукијем обезбедио меч друге рунде на Индијан Велсу.

Српски и аустралијски тенисер до сада се нису састајали и одиграће први међусобни дуел. Вукић је у 2024. години остварио два тријумфа и шест пораза, а Ђоковић има скор од седам тријумфа и два неупешна резултата.

Новак је последњи такмичарски меч одиграо у полуфиналу Аустралијан опена када је поражен од каснијег шампиона првог гренд слема у сезони Јаника Синера.

Вукић је 69. тенисер света, а најбољи пласман му је 48. место на АТП листи, 14. августа прошле године. Вукић је рођен у Сиднеју 1996. године. Његови родитељи и старији брат напустили су Босну и Херцеговину током распада Југославије почетком деведесетих година 20. века.

Најбољи резултат на Индијан Велсу, Вукић је направио 2021. године – друго коло, тада је поражен од сународника Алекса де Минора.

Подсећамо, српски тенисер тренутно дели рекорд по броју титула у Калифорнији са Роџером Федерером – имају по пет, а на овогодишњем издању имаће прилике да постави ново достигнуће.

Поред броја титула, Ђоковић је власник и рекорда на турниру по броју узастопних победа, начинио их је 20 у периоду од 2014. до 2017. године.

Познато је да је српски ас једини играч који је икада освојио сва четири гренд слема најмање три пута, а уз то и има и 98 титула у каријери. На Индијан Велсу најбољи тенисер свих времена имаће прилику да дође до 99. трофеја.

Дневник/РТС

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести