Срђан Ђоковић: Новак је персонификација слободе

БЕОГРАД: Четврти скуп подршке у низу најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу одржан је данас испред Скупштине Србије.
Srdjan i Dijana Djokovic/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Срђан и Дијана Ђоковић

Ђоковић је већ пети дан у хотелу за мигранте у Мелбурну, где тренутно чека саслушање, након што му је Аустралија поништила визу за боравак у земљи због наводно неиспуњавања услова.

Окупљенима испред Народне скупштине обратили су се чланови породице Ђоковић, који су захвалили на подршци коју Новак добија из Србије, али и од људи широм света.

"Нека цео свет чује истину. Надамо се да је суд независан и да ће Новак да изађе као победник и слободан човек. Да га ускоро видимо на тениском терену", поручио је Ђорђе Ђоковић, Новаков брат.

Фото: Фонет/Милица Вучковић/Подршка за Новака Ђоковића

Ђоковићева мајка Дијана говорила је у каквим условима се налази први рекет света.


Протест у Аустрији испред амбасаде Аустралије због Новака

БЕЧ: Срби у Аустрији протестовали су данас испред Амбасаде Аустралије у Бечу због несхватљивог понашања аустралијских власти према првом рекету света Новаку Ђоковићу.

Више Срба и Аустријанаца окупило се са паролама, претежно на енглеском језику, у којем су тражили пуштање Ђоковића „на слободу“.

„Хтели смо да пошаљемо поруку у свет да српска дијаспора у Аустрији стоји уз свог Нолета“, истакла је Весна Јовановић-Клингер.

Она је нагласила да српска дијаспора није равнодушно поднела његово заробљавање, и неправду која му је учињена.

Договорили су да упуте и поруку подршке Ђоковићу у жељи да му пошаљу позитивну енергију у овом тешким тренуцима, како не би поклекао.

„Ђоковић је оличење светлости на планети и све очи света упрте су на његово стање. Српска дијаспора у Аустрији иако је изашла у малом броју, се подигла, а протести ће бити и у другим градовима. Дижемо се у знак подршке нашој легенди“, поручује Јовановић-Клингер.


"Новак има само ручак и вечеру, нема доручак. То нису људски и хумани услови. То ми је Новак лично рекао. То нису услови ни за затвор, тамо имају три оброка дневно и могу да изађу напоље. Нема ни прозор нормалан, да гледа на парк, него гледа у зид. Идемо даље, надам се да ћемо победити", рекла је Дијана Ђоковић.

Отац Срђан рекао је да власти Аустралије нису показале никакво поштовање према тенисеру који је девет пута освајао гренд слем у Мелбурну.

Фото: Фонет/Милица Вучковић/Подршка за Новака Ђоковића

"Најбољем дечку на свету ово раде. Девет пута је освојио тај њихов Аустралијан опен. Никакво поштовање немају. То се дешава јер смо ми само мали део света, али поносни смо. Не могу нас сломити. Новак је персонификација слободе, свега људског што један човек садржи у себи. Срам их било. Не народ, већ политичаре", истакао је Срђан Ђоковић.
 

Влада Викторије и Тенис Аустралије дали су Ђоковићу дозволу за учешће на Аустралијан опену на основу медицинског изузећа, коју је блокирала федерална влада, а вечерас у поноћ по нашем времену, суд у Аустралији слушаће Новака Ђоковића и тим министарке унутрашњих послова Карен Ендрјуз, када ће бити познато да ли ће најбољи тенисер света бранити титулу освојену прошле године или ће морати да напусти земљу.

 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести