Стаховски: Ђоковић неће да прича против већине у Србији

КИЈЕВ: Бивши украјински тенисер Сергеј Стаховски изјавио је данас да најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће рећи ништа што је супротно мишљењу власти у Србији или што би могло да наруши његов имиџ.
staho
Фото: Youtube Printscreen

Стаховски је на тај начин критиковао српског тенисера јер се није сврстао на страну Украјине у рату са Русијом.

"Новак Ђоковић не износи став који може да наруши његов имиџ. Воли да буде вољен у својој земљи. Није у стању да каже нешто што је супротно мишљењу власти у Србији и већине народа", изјавио је Стаховски, а пренео портал Спорт.уа и бројни украјински медији.

Стаховски је поменуо и Швајцарца Роџера Федерера, рекавши да је он искрено аполитичан.

"Једини који је искрено аполитичан и који зна како да се понаша у оваквим тренуцима је Роџер Федерер. Он је неутралан, не одговара на оваква питања. Нека буде да је урадио довољно јер је скупио доста новца и сместио украјинску децу у кампове у Швајцарској", изјавио је Стаховски.

Бивши украјински тенисер тако је променио мишљење о Новаку Ђоковићу, који је био један од првих тенисера који му је пружио подршку на почетку ратних дешавања у Украјини.

"Стако, како си? Јеси ли на фронту? Мислим на тебе и надам се да ће се све смирити брзо. Молим те, јави ми која је најбоља адреса да пошаљем помоћ. Финансијску помоћ и другу такође", гласила је тада порука коју је Стаховски добио од Новака и поделио на друштвеним мрежама.

Стаховски је од првог дана сукоба Русије и Украјине активно укључен у медијски рат и труди се да на све начине оцртни Русију, а у једном тренутку је обукао и униформу и кренуо на фронт.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести