СВИМА ПРОМАКЛО Нолету трофеј на УС Опену уручио Енди Родик који га је ФИЗИЧКИ НАПАО пре 15 година! Американац се сада ПОКАЈАО

Новак Ђоковић стигао је до титуле на недавно завршеном УС Опену пошто је у финалном мечу са 3:0 у сетовима савладао Руса Данила Медведева.
n
Фото: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)

Био је ово 24. гренд слем пехар за Ђоковића, а једна веома занимљива ситуација са доделе трофеја свима је промакла. Наиме, пехар Новаку Ђоковићу уручио је Енди Родик, Американац који је са нашим тенисером пре 15 година имао и физички сукоб!

То се десило на УС Опену 2008. године када је Родик оптужио Ђоковића да лажира повреде:

- Ма код њега су проблем и леђа, и кукови, и грчеви. Птичији гриб, Антракс, САРС, уобичајени кашаљ и прехлада. Има их заиста много. Знате, или је набржи да позове тренера, или је најхрабрији момак свих времена. На вама је да одлучите. Ја се осећам добро, он тренутно има 16 повреда - рекао је Родик, а онда га је Ноле пред домаћим навијачима савладао са 3:1 у сетовима, па затим рекао:

- Знате, Енди је причао да имам 16 повреда у претходном мечу. Очигледно их немам, је л' да?

Родик је касније открио и да је после ове изјаве дошло до физичког сукоба између двојице тенисера.

- Ушао сам у физички сукоб у свлачионици после меча са тенисером чије име нећу открити, могу само рећи да се римује са Шмовак Шмоковић, и то се десило једном на УС Опену. Пре меча сам причао свашта, а он је изашао на терен и разбио ме. После меча је и тај Шмовак Шмоковић рекао нешто на мој рачун, па је ушао у свлачионицу. Тада сам кренуо према њему, сатерао га уз ормар, али сам тада приметио да је његов тренер и те како крупан. Мој тренер је био висок око 170 центиметара, имао је 59 кила и био је веома ситан. Охладио сам се врло брзо и одлучио да се повучем са страну - открио је једном приликом Енди Родик.

Сада су тенисери изгладили ситуацију, Американац се покајао, те је по завршетку овогодишњег УС Опена истакао.

- Рекао сам да ми је част да уручим трофеј. Знам да код многих навијача ја не бих био први избор, али ја сам тај који је рекао да - и дошао сам то да урадим. Годинама сам одушевљен његовим успесима. У том сценарију, мој посао је да се не истичем и будем неприметан док не уручим трофеј - закључио је ову причу Енди Родик.

Курир спорт

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести