ТЕНИСКИ МАРАТОН ПРИПАО РУСУ Медведев победио Хуркача и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена

МЕЛБУРН: Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, пошто је јутрос у Мелбурну у четвртфиналу победио Пољака Хуберта Хуркача 7:6 (7:4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Меч је трајао нешто више од четири сата. Медведев је трећи тенисер света, док је Хуркач девети на АТП листи. Ово је био шести међусобни дуел руског и пољског тенисера, а трећи тријумф Медведева.

Руски тенисер је први сет добио у тај-брејку резултатом 7:4. Хуркач је заиграо ангажованије у другом сету, направио два брејка и овај део меча добио резултатом 6:2.

Медведев је трећи сет освојио резултатом 6:3. Велика борба виђена је у четвртом сету. Пољски тенисер је у 12. гему четвртог сета направио брејк и овај део меча добио резултатом 7:5.

У петом сету играло се гем за гем, а онда је Медведев у седмом гему направио брејк и повео са 4:3. Пољски тенисер је у наредном гему имао брејк лопту, коју није искористио. Медведев је повео 5:3, а онда је пети сет освојио резултатом 6:4.

Медведев ће у полуфиналу првог гренд слем турнира сезоне играти са победником меча између Шпанца Карлоса Алкараза и Немца Александра Зверева.

У првом полуфиналу Аустралијан опена састаће се Србин Новак Ђоковић и Италијан Јаник Синер.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести