Троицки: Прво сам јавио Зимоњићу, можемо до новог трофеја

БЕОГРАД: Прво што сам урадио је да сам јавио нашем бившем селектору Ненаду Зимоњићу и обавестио га да постоји шанса да постанем селектор, да ћу се кандидовати и да су ме играчи предложили, рекао је нови селектор Дејвис куп тима Србије Виктор Троицки.
troicki
Фото: Youtube Printscreen

Он је гостујући на РТС-у појаснио ситуацију како је дошло до тога да наследи Ненада Зимоњића, који је претходно изјавио да је имао жељу да настави и да је изненађен сменом.

"Када сам поднео кандидатуру, сели смо и причали са Зимоњићем - направили смо тимски састанак. Био је изненађен, наравно. Није очекивао да ће се то десити, али смо причали на ту тему, био је обавештен, речено му је у чему је разлог смене. Једноставно, играчи су хтели неку нову енергију", истакао је Троицки.

Додао је да је потпуно нормално да у сваком спорту дође до засићења на релацији играчи-тренер, па и у тенису.

"Зики је био сјајан селектор, имао је много успеха и ја се надам да ћемо наставити истим путем. Даћу све од себе да се то и деси", рекао је Троицки.

Није необична ситуација у светском тенису да играч који је још активан седне на клупу националног тима, тако је уосталом почео и Зимоњић, али Троицки истиче да сви они у неком тренутку каријере осете чари тренерског посла.

"Као тренер, немам званичног искуства. Али током свих ових година у Дејвис купу сам учио и видео свашта. Давао сам савет чак и као играч, гледајући са стране. Углавном су се сви трудили да помогну неким саветима играчима на терену, тако да ће то бити и овога, само можда у мало службенијем облику", казао је он.

Нови посао, како истиче Троицки, представља крај играчке каријере само у Дејвис купу.

"Нећу више играти у том такмичењу. Одлучио сам да уступим место млађима и тренутно боље пласиранима. Верујем у њих, зато сам и прихватио ову одговорност да будем на челу репрезентације. Мислим да поново можемо да освојимо", закључио је Троицки.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести