Троицки у свом стилу: Од 0:2 до 3:2 за друго коло АО

МЕЛБУРН: Српски тенисер Виктор Троицки прошао је у друго коло Аустралијан опена после великог преокрета јер је надокнадио два сета заостатка и славио против Аустралијанца Алекса Болта 6:7 (2:7), 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Троицки је, као и много пута у каријери, посебно на грен слемовима, одиграо још један драматичан меч са срећним крајем који је трајао два сата и 52 минута.

Тек пошто је изгубио два сета од 188. тенисера света са специјалном позивницом у Мелбурну, Троицки је заигра у свом ритму, лако добио два сета, а онда и у трећем успео да преокрене од 0:3 до 6:4.

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 43,2 милиона долара.

Кирјос сигуран на старту АО, следи дуел са Троицким

МЕЛБУРН:  Аустралијац Ник Кирјос победио је данас Рожерија Дутра да Силву из Бразила 6:1, 6:2, 6:4 и у другом колу Аустралијан опена заказао дуел са српским тенисером Виктором Троицким.

Кирјос, 17. на АТП листи, није дозволио ниједну шансу противнику да га угрози и за само 89 минута прошао је у следећу рунду.

Лајовић изгубио после маратона, Карловић избацио Ђереа

Српски тенисери Душан Лајовић и Ласло Ђере завршили су наступ на Аустралијан опену у првом колу.

Лајовић је у маратонском мечу после четири сата поражен од Аргентинца Дијега Шварцмана 2:6, 6:3, 5:7, 6:4, 11:9, док је Ðере изгубио од Хрвата Ива Карловића 7:6 (7:3), 6:3, 7:6 (7:2).

Лајовић и Шварцман одиграли су прави трилер пун брејкова, по 11 оба тенисера, али је Аргентинац имао више концентрације у одлучујућем, петом сету када је у 19. гему одузео сервис Србину и касније га потврдио за велики тријумф.

Ðере је пружио јак отпор искуснијем Карловићу који је два од три сета освојио у тај-брејку, што му је специјалност због снажног сервиса, и прошао у наредну рунду за два сата и 25 минута.

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 43,2 милиона долара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести