Турнир Адриа Тоур неће бити одржан у Црној Гори

БЕОГРАД: Организациони одбор регионалног спортског догађаја тениског турнира "Адриа Тоур" донео је данас одлуку да се турнир не одржи у Црној Гори, упркос жељи и напорима да се 27. и 28. јуна највеће тениске звезде у региону окупе у тој земљи.
1

"Недељама уназад смо покушавали да пронађемо начин да све организујемо и приредимо спектакл за све љубитеље спорта. Изазова је било више, почев од чињенице да грађани Србије нису на списку Института за јавно здравље Црне Горе и самим тим не можемо да путујемо у Црну Гору. Надали смо се да ће ова мера бити промењена, али то се још није десило. То је непремостива препрека, јер је број чланова нашег тима велики, а без њих нисмо у могућности да све техничке детаље беспрекорно спроведемо", објаснио је директор турнира Ђорђе Ђоковић.

Како је навео, идеја је била да се игра на шљаци која би само за ту прилику била увежена и постављена на атрактивној локацији у једном од приморских градова, као и да све пратеће детаље - трибине, конструкције и друге елементе донесу и поставе организатори, а све због строгих стандарда у Црној Гори.

"Уз све то, било је потребно да организујемо долазак судија, линијских судија, пратећег особља, бројних стручних лица. Такође, треба знати да су и други бројни детаљи везани за организацију једног оваквог догађаја, а које немамо на располагању у Црној Гори и то отежава приређивање ''Адриа Тоура'' на очекиваном нивоу. Али, то једноставно сада није могуће и зато смо одлучили да донесемо одлуку о отказивању турнира у овој држави, јер времена за чекање више немамо", рекао је Ðоковић.

"Уверени смо да ће се прилике променити и да ће у неком наредном периоду Црна Гора бити наш домаћин. Молимо све актере да се уздрже од политизације ове одлуке, јер тиме само наносимо штету не само спорту, већ и нашој идеји да промовишемо добре вредности, фер плеј, хуманитарни рад и заједништво у читавом региону", изјавио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести