У полуфиналу Ролан Гароса играју Кенин – Квитова и Швјонтек - Подорска

У  полуфиналу женског дела надметања на Ролан Гаросу играће Американка Софија Кенин и Чехиња Петра Квитова, односно Пољакиња Ига Швјонтек и Аргентинка Нађа Подорска.
rolan garos
Фото: Roland Garros

Софија Кенин савладала је сународницу Данијел Роуз Колинс са 2:1 у сетовима – 6:4, 4:6, 6:0 у четвртфиналу Ролан Гароса. Она је последња полуфиналисткиња гренд слема у Паризу. Колинс је имала проблема и са повредом, због које је у трећем сету тражила медицински тајм-аут. Ипак, тада је све већ практично било изгубљено и она није могла да се врати са 0:4 у одлучујућем сету. Што се тиче прва два дела игре, брејк предности је био довољан да се добије сет. У првом је одлучујући тренутак био у петом гему, док је то у другом сету био 10. гем.

Кенин ће у полуфиналу играти против Петре Квитове, која је у четвртфиналу победила Лауру Зигемунд са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:3. Она је тако изједначила најбољи резултат који је остварила на Отвореном првенству Француске 2012. године, када је играла 1/2 финале. Иако је резултат у првом и другом сету био исти, ток свакако није. У првом сету виђен је само један брејк и то у четвртом гему, што је било довољно Чехињи да поведе. У другом сету је био тзв. фестивал брејкова, чак шест. Квитова је кључан направила у седмом гему, да би у оном у којем је Зигемунд сервирала за останак у мечу такође припао Квитовој. Немица је одсервирала дуплу сервис грешку и тако неславно завршила такмичење.

Ига Швјонтек пласирала се у полуфинале пошто је савладала Мартину Тревисан из Италије – 6:3, 6:1. Иако је Италијанка прва стигла до брејка, то је било то од ње за цео меч. Брзо је Швјонтек преузела контролу и преокренула резултат, па је серију освојених гемова наставила и у другом сету. Тревисан је успела само да се упише на семафор у другом сету.

Швјонтек у полуфиналу игра против Аргентинке Нађе Подорске, која је у четвртфиналу изненадила Украјинку Елену Свитолону, трећу носитељку, са 6:2, 6:4. Подороска је постала прва квалификанткиња која се пласирала у полуфинале Гренд слема у Паризу и то пошто је победила трећу фавориткињу Елину Свитолину.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести