УС Опен: Федерер надиграо Кирјоса

Роџер Федерер, други тенисер света, пласирао се у осмину финала УС опена, пошто је после три сета савладао Ника Кирјоса – 6:4, 6:1, 7:5.
federer, epa
Фото: Rodžer Federer, foto: EPA (JUSTIN LANE)

Аустралијанац поново није играо заинтересовано и Швајцарац је веома лако дошао до победе. На крају је славио после 106 минута игре.

Федерер ће у осмини финала играти против Џона Милмана, који је у четири сета победио Михаила Кукушкина.

Кључан је био први сет када је Аустралијанац имао три узастопне брејк лопте на 3:3, али није искористио ниједну и онда је уследила серија Роџера од седам гемова заредом. Током другог сета постојао је само један тенисер јер је Федерер овај период игре добио са 6:1, док је током трећег сета Швајцарац намерно спустио гас. Тако се чинило, Кирјос заиграо боље, али став на терену му се није променио. Када је Федерер поново подигао ниво дошао је до брејка, а потом и до победе.

Цибулкова елиминисала Кербер, Вондрошова боље од Бертенс

Доминика Цибулкова елиминисала је Анђелик Кербер у трећем колу УС опена, пошто је славила по сетовима – 3:6, 6:3, 6:3. Тенисерка из Словачке направила је изненађење, пошто је Немица у Њујорк дошла као актуелна шампионка Вимблдона.

То јој није нимало помогло јер је Цибулкова играла сјајан тенис и на крају се после више од два сата игре пласирала у осмину финала.

Цибулкова ће у мечу за четвртфинале играти против Медисон Киз, која је победила нашу Александру Крунић. 

Изненађење у трећем колу направила је и Маркета Вондрошова која је савладала 13. тенисерку света Кики Бертенс. Виђена је велика борба, а Чехиња на крају славила је укупним резултатом 7:6 (4), 2:6, 7:6 (1). 

Пласман у наредно коло обезбездила је и Лесиа Тсуренко тријумфом над Катерином Синијаковом, као и Карла Суарес Наваро победом над Каролин Гарсијом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести