Вемић објавио списак играчица за Били Џин Кинг куп у Анталији

Данас истиче рок за пријаву екипа које ће на терен извести селектори Били Џин Кинг куп тимова у оквиру првог кола I групе Евро-афричке зоне 2022, такмичења које ће бити одржано у турском летовалишту Анталија од 11. до 16. априла 2022. године.
Тениски савез Србије
Фото: Тениски савез Србије

У ИТФ (Међународну тениску Федерацију) данас је из Тениског савеза Србије послат списак са именима играчица на које ће селектор Били Џин Кинг куп репрезенатције Србије Душан Вемић рачунати у предстојећим мечевима у Анталији.

Селектор Вемић одлучио се за следећи тим: Александра Крунић (118. у синглу на WТА листи), Олга Даниловић (146), Ивана Јоровић (496) и Лола Радивојевић (1357. на WТА листи сингла и на јуниорској ИТФ листи 82. место).

Такмичење је на програму од 11. до 16. априла 2022. године и одвијаће се по роунд робин систему.

Поред Србије у Анталији ће се за пласман у плеј оф меч који победника води у квалификације за Светску групу борити још десет селекција: Аустрија, Бугарска, Хрватска, Данска, Естонија, Грузија, Мађарска, Словенија, Шведска и Турска. Репрезентације ће бити подељене у две групе, по две најбоље пласиране у групама бориће се у мини плеј офу за пролаз у главни плеј оф који води ка квалификацијама Светске групе. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести