Вимблдон: Амбер потпуна непознаница за Ђоковића (17)

После дана паузе, данас е мечевима осмине финала у обе конкуренције наставља се такмичење у Вимблдону. Наравно у центру пажње је бранилац трофеја Новак Ђоковић, који је у прва три сусрета играо доста сигурно.
Novak Đoković Vimbldon 2019/Fonet/AP
Фото: FoNet

Новака у четвртој рунди очекује млади француски тенисер Иго Амбер, 66. на листи, поприлична је непознаница за све, а са Новаком се никада није састајао.  Ђоковић игра трећи меч  са Амберу на терену број један. Пре њега на терен ће Серена Вилијамс и Карла Суарез Наваро, те Симона Халеп и Кори Гоф.

Ђоковић је минула два дана радио поустаљеној  вежбао је од свега по мало, а било је евидентно да је атмосфера била радна, али и опуштена.


Иванишевић напустио Лондон

Прослављени хрватски тенисер изненадио је јавност када се прошле недеље, дан пре почетка Вимблдона, појавио са Новаком на тренингу.

Горан је тада, у разговору са српским новинарима, рекао да ће највероватније морати да напусти Лондон почетком друге недеље турнира, што се сада обестинило.Сарадања између Новака и Горана планирана је само за прву недељу Вимблдона, али постоји могућност да се она настави и до краја сезоне, уколико дође до договора.

Ђоковић ће у Лондону остати са старом екипом, дугогодишњим тренером Марјаном Вајдом, те физиотерапеутом Миљаном Амановићем и кондиционим тренером Гебхартом Фил-Гричом.


- Морао сам се мало смирити и одморити. – објашњава Новак Ђоковић. Амбер је за све нас непознаница, никада се нисмо састали, али га нисам ни уживо гледао. Марјан Вајда и Горан Иванишевић  су ипак имали више информација, пренели су ми да је добар играч, добар сервер, видећемо.  Мора се рећи да је Новаку пут у финале потпуно отворен, некако су се сви склањали, прво је испао Монфис, па Циципас, Зверев, а онда и Андерсон.

Вимблдон је увек Вимблдон, то је трава, ништа није сигурно – објашњава Ђоковић. – Наравно, спреман сам за меч, Иго је победио у три окршаја,а то нешто значи. Као и увек идем корак, по корак. Сада је Амбер најважбнији, видећемо шта ће бити даље. Наравно, жеља ми је нови триофеј, али то је још далеко, треба бити стрпљив и одиграти још четири добра меча. Није то лако.

С. Р. 

Амбер: Сан је играти меч с Новаком

Пре годину дана Иго Амбер био је 290. на АТП листи и играо је на ИТФ Про турниру у Француској. На том турниру није било играча који се налази у Топ 600. Сада је 21-годишњи момак из Меца 66. на листи, прошао је прву недељу Вимблдона и оставио све у чуду. Занимљиво је да ће Амберу то бити први дуел са играчем из Топ 10, а до 66. места ове сезоне дошао је тако што је у последњих годину дана освојио четири челенџера и још три пута играо у финалу.

Ове сезоне пре Вимблдона, добио је свега шест мечева на АТП туру, недавно га је у Анталији на трави победио наш Миомир Кецмановић, а ево га сада у другој недељи Вимблдона.

- Ово је заиста као у сну играм са Ђоковићем.   Желео бих што је могуће више да уживам у овом тренутку, овој победи, а потом ми остаје да са тренером припремим тактику за меч са Ђоковићем – каже Амбер. - Волео бих да играм своју игру. Да, мислим да имам шансу. Да не верујем да немам, вероватно не бих ни излазио на терен.

ОСМИНА ФИНАЛА

Мушкарци

Ђоковић (Србија) - Амбер (Француска)

Гофан (Белгија) - Вердаско (Шпанија)

Пеља (Аргентина) - Раонић (Канада)

Баутиста Агут  (Шпанија) - Пер (Француска)

Квери (САД)  - Сандерсон (САД)

Саоуза (Португал) - Надал (Шпанија)

Нишикори (Јапан) - Кукушкин (Казахстан)

Беретини (Италија) - Федерер (Швајцарска)-

Жене

Барти (Аустралија) - Риск (САД),

С. Вилијамс (САД) - Суарез Наваро (Шпанија)

Стрицова (Чешка) - Мертенс (Белгија)

Конта (В. Британија) - Квитова (Чешка)

Свитолина (Украјина) - Мартић (Хрватска)

Мухова (Чешка) - Плишкова (Чешка)

Халеп (Румунија) - Гауф (САД)

Жанг (Кина) - Јастремска (Украјина).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести