Вимблдон: Ђоковић креће од Колшрајбера

ЛОНДОН: Први тенисер света Новак Ђоковић напад на одбрану титуле на Вимблдону почиње мечом у првом колу против Немца Филипа Колшрајбера, одлучено је данас жребом у Лондону.
Novak Đoković trenira na Vimbldonu/Fonet
Фото: Фонет/Новак Ђоковић тренира на Вимблдону

Српски ас, четири пута победник на гренд слему у Лондону, и 57. тенисер света до сада су играли 12 пута, а Ђоковић води 10:2.

Само ове године састали су се три пута, у Риму и Монте Карлу славио је Ђоковић, а Немац у Индијан Велсу.

Уколико успешно преброди прву препреку чека га победник дуела Малек Жазири (Тунис) - Денис Кудла (САД), док би у трећем колу могао да се састане са земљаком Душаном Лајовићем који на старту игра против Хуберта Хуркача из Пољске.

У истом делу жреба Јанко Типсаревић се састаје са Јапанцем Јошихитом Нишиоком, Миомир Кецмановић иде на Шпанца Роберта Кабалеса Баену, ту су још Стефанос Циципас, Александер Зверев и Кевин Андерсон, док су у другом Рафаел Надал, Роџер Федерер и Доминик Тим и то значи да не могу са Ђоковићем пре финала.

У другом делу је Ласло Ђере и први ривал биће му Италијан Гвидо Андреоци, исто као и Филип Крајиновић који иде на добитника специјалне позивнице Доминика Кепфера из Немачке.

Вимблдон креће следећег понедељка и игра се за наградни фонд од 38 милиона фунти.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести