Вимблдон: Ђоковић лако против Амбера, следи Гофан

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Вимблдона, пошто је савладао младог Француза Ига Амбера 6:3, 6:2, 6:3.
djokovic, epa
Фото: Novak Đoković, foto: EPA (ANDY RAIN)

Сјајно је Новак почео овај меч изгубивши један поен у овом гему и то први, када је уз много среће Амберова лопта склизнула са "сајле" и два пута пала у Новаково поље.

Иго Амбер је сјајно сервирао и стварао проблеме Новаку Ђоковићу, који иако је стигао до 30:30, успева да направи две грешке код Амберових сервиса и млади Француз осваја други гем. У правом моменту је Ђоковић направио брејк, да би га одмах у наредном гему потврдио на свом сервису како би повео са 4:1 и већ тада је било јасно коме ће припасти први сет, само се чекало да се види којим резултатом. Није баш најсигурније српски тенисер отворио други сет, али је успео да освоји сервис гем, да би добио "поклон" већ у наредном, пошто је Амбер направио дуплу сервис грешку на самом почетку.

Новак је то искористио на најбољи могући начин и без изгубљеног поена прави брејк, па га потом на свом сервису потврђује и било је јасно да Ђоковић има веома лепу предност, да би при предности од 4:2 направио и други брејк у овом сету, па је на свом сервису без већих проблема, после 69 минута игре уписао победу и у другом сету.

Трећи сет је почео нешто лежерније, мирније, оба тенисера су освајала гемове на свом сервису па смо имали егал меч у првих шест гемова трећег сета. Већ у седмом Новак поново брави брејк без изгубљеног поена, па исти потврђује на свом сервису и стиче предност од 5:3. У наредном гему, за који се испоставило да је последњи, Амбер је стигао до предности од 40:0, али је упорност светског броја 1 дошла до изражаја пошто је брзо стигао до "ђуса", па онда и до још два поена која су му донела тријумф од 3-0. Новак је тако резултатом 6:2, 6:2, 6:3 успео да се пласира у четвртфинале Вимблдона, где ће играти против Давида Гофана, који је нешто раније у току дана савладао Фернанда Вердаска са 3-1 у сетовима.

Следећа препрека на путу до пете титуле у Лондону биће му искусни Белгијанац Давид Гофан, који је претходно у четири сета савладао Шпанца Фернанда Вердаска.

Ђоковић у међусобном скору против Гофана води 5-1.

Вимблдон се игра за укупни наградни фонд од 38 милиона фунти.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести