Вимблдон: Ђоковић од 0:2 до 3:2 против Синера за полуфинале

ЛОНДОН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је данас после фантастичног преокрета савладао младог Италијана Јаника Синера са 3:2 (5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2) у сетовима.
Фонет/АП/Новак Ђоковић
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Ђоковић је сјајно почео меч и повео 4:1, али је Италијан успео да врати брејк за 4:4, а потом направи још један за 7:5 и вођство.

У другом сету Синер је заиграо још боље, направио два брејка и са 6:2 повео са 2:0.

Ипак, Ђоковић се "тргнуо" у трећем сету и после новихј пропуштених прилика коначно направио брејк за 3:1, а затим упркос још неким пропуштеним брејк лоптама смањио у сетовима 6:3.

Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

На крилима освојеног сета Ђоковић је сјајно отворио четврти, повео 4:0, а затим рутински дошао до изједначења.

У одлучујућем петом сету српски тенисер опет је Ђоковић брзо дошао до брејка, за 2:1, потом још једног за 5:2 и потом је уписао 10. тријумф на Вимблдону у пет сетова, након што је губио 2:0.

Ђоковић се 11. пут у каријери пласирао у полуфинале Вимблдона, где ће му ривал бити победник меча између Белгијанца Давида Гофана и Британца Камерона Норија.

Вимблдон се игра за наградни фонд од 46,8 милиона евра.

Ђоковић: На 0:2 сам у свлачионици поразговарао са собом

ЛОНДОН: „Јаник је био много бољи у прва два сета, после тога сам отишао у свлачионицу, узео предах и поразговарао са собом у огледалу. Стварно јесам, понекад је у таквим околностима добро направити паузу”, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић после фантастичног преокрета против Италијана Синера, од 0:2 до 3:2 и пласмана у полуфинале Вимблдона.

"На срећу, почео сам трећи сет брејком и то ми је дало самопоуздања. Видео сам да је почео да сумња, слабије се кретао. Мислим да ми је и искуство донело превагу", рекао је Ђоковић, који је остварио 10. победу на Вимблдону у пет сетова, а трећу после 0:2.

Како је рекао, упркос томе што игра тенис на високом нивоу скоро 20 година пролази кроз исте моменте сумње.

"Унутрашња борба је највећа коју морате да обавите. Када сам њу добио, онда и друге ствари иду у твоју корист. Веровао сам да могу да преокренем, радио сам то и раније. Можда је искуство, можда је одлазак у свлачионицу или све то заједно", додао је Ђоковић, који пет година не зна за пораз на ВИмблдону и сада га још две победе деле од седме титуле.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести