Вимблдон: Прошле Конта, Серена, Барти

Британска тенисерка Џоана Конта елиминисала је Слоан Стивенс после великог преокрета са 2-1 у сетовима и пласирала се у осмину финала Вимблдона.
konta, vimbldon
Фото: Džoana Konta, foto: wimbledon.com

Слоан Стивенс је девета тенисерка планете и девети носилац Вимблдона и овогодишњи турнир завршила је у шеснаестини финала, пошто је од ње боља била Џоана Конта са 6:3, 3:6, 1:6.

У првих седам гемова на овом мечу обе тенисерке су на свом сервису освајале поене и узимале гемове, да би у осмом гему „пао“ први брејк, па је америчка тенисерка без већих проблема узела први сет. Слоан је и у другом сету имала прилику да направи брејк, који би јој вероватно донео и победу, али је тада уследила сјајна игра Џоане Конте, која је у деветом гему направила брејк и освојила други сет, па је донела изједначење. Трећи сет је прошао у знаку британске тенисерке, која је после тек седам одиграних гемова уписала велику победу и елиминисала фаворизовану Слоан Стивенс.

Фото: Barbora Stricova, foto: FoNet

Чехиња Барбора Стрицова била је боља од четврте носитељке турнира Кики Бертенс после два добијена сета, резултатом 7:5, 6:1. Први сет је био врло турбулентан и пун преокрета, а девети гем нам је донео шест неискоришћених брејк лопти, уз то смо имали и три брејка, од којих је последњи донео брејк и сет лопту Барбори Стрицовој. У другом периоду, Кики Бертенс је освојила само други гем, док је Стрицова направила два брејка и после само 33 минута игре освојила други сет, па је тако уписала и победу у овој рунди.

У осмини финала, Џоана Конта играће против Петре Квитове, док ће Барбора Стрицова ићи на Елис Мертенс.

Фото: Serena Vilijams, foto: FoNet

Серена Вилијамс пласирала се у одмину финала Вимблдона, пошто је у два сета победила Јулију Гергес – 6:3, 6:4. Некадашња вишеструка шампионка на теренима Ол Ингланд клаба забележила је тријумф за 73 минута и у наредном колу играће против Карле Суарес-Наваро. Одлично је погађала први сервис, а имала је и веома добар проценат освојених поена на другом сервису. Гергес се мучила у том сегменту и отуд та два брејка што је Серена направила.

Фото: FoNet/AP/Ešli Barti,

Прва тенисерка света Ешли Барти још убедљивија је била у трећем колу. Она је савладала Херијет Дарт са 6:1, 6:1. Барти се налази у невероватној форми и ово јој је била 15. победа заредом.

Ешли Барти у наредном колу играће против Алисон Риске.

Петра Квитова у два сета је савладала Магду Линер (6:2, 6:2).

Фото: Petra Kvitova, foto: FoNet

Карла Суарес Наваро такође ће играти у осмини финала, пошто је у два сета победила Лорен Дејвис (6:3, 6:3). Наваро у четвртом колу игра против Серене Вилијамс.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести