Завршни мастерс у Лондону: Зверев бољи од Изнера

Немачки тенисер Александер Зверев победио је у свом последњем мечу у групи "Густаво Куертен" Џона Изера са 7:6 (5), 6:3.
zverev, epa
Фото: Aleksandar Zverev, foto: EPA (WILL OLIVER)

Тиме је млади Немац отклонио све дилеме око тога ко ће се са ким састати у полуфиналу. После свега, Новак Ђоковић ће укрстити рекет са Кевином Андерсоном, а Зверев за финале игра против Федерера.

Зверев је тако постао најмлађи полуфиналиста АТП тур финала у последњих девет година, а његов меч са Изнером трајао је укупно 81 минут.

У почетноим сету није било брејка, мада је Изнер имао прилику за тако нешто у 12. гему. Дошао је до брејк и сет лопте, али није успео да је искористи, што је дало снагу Звереву да у тај-брејку заигра боље и добије тај део игре разултатом 7:5. 

У другом сету, тенисер из Немачке је начинио кључни брејк у осмом гему за 5:3 и потом је рутински одсервирао за победу. 

Занимљиво је да ниједан играч после Хуана Мартина дел Потра из 2009. није успео да се на свом дебију докопа полуфинала. Још интересантније је да је млади тенисер први Немац после Рајнера Шитлера из 2003. који је међу четири најбоља на завршном турниру. 

Његовом победом над Изнером, меч између Новака Ђоковића и Марина Чилића је изгубио на резултатском значају, пошто ће Новак као победнбик групе играти у полуфиналу против Кевина Андерсона, другопласираног из групе "Лејтон Хјуит".

(Б92)

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести