Токио сан младе Бечејке

Много младих Бечејаца било је на дочеку сребрног кајакаша Марка Томићевића у његовој Улици Бранка Радичевића испред породичне куће с бројем 2.

Међу њима и најбоља пливачица с минулог јуниорског првенства државе у Београду Јована Ђурић. Нисмо пропустили прилику за „блиц разговор“.

- У Риу смо имали изузетан спортски успех. Истина, моје старије колеге пливачи нису стигли до медаља, али пресрећна сам због суграђанина Марка Томићевића. Он је нова инспирација да и ја уложим труд како би на следећој Олимпијади у Токиу били у истом олимпијском тиму Србије-  било је прво што нам је рекла седамнаестогодишња Јована Ђурић.

Ко не прати довољно спортска дешавања у пливању, може да помисли да је то преамбициозно од младе Бечејке, која је због школовања и напредовања у спорту прешла у суботички Спартак. Али, бољи познаваоци ове младе, амбициозне, радне и талентоване девојке, знају да ће она успети у својој намери. Уосталом, на недавном јуниорском државном првенству у Београду проглашена је за најбољу пливачицу, јер је тријумфовала на 400, 800 и 1500 метара слободно.

- После напорне сезоне у којој сам поправљала времена у све три дисциплине, самим тим сам задовољна сезоном иза мене, имала сам тронедељни одмор, а већ ове недеље сам почела припреме за нову сезону. Циљ је да наставим с трендом поправљања постојећих резултата. Можда неко мисли да је Токио далеко, али ми спортисти знамо да ће олимпијски циклус брзо проћи и ваља сваку шансу за испуњење норме искористити. Наравно, спортски циљ ми је да се изборим за учешће на предстојећој Олимпијади у Токију. Имам поверење у програм рада мог тренера Бојана Раце и заједнички ћемо, ако се поклопе све коцкице у жељеном мозаику, остварити циљ - не напушта оптимизам Јовану Ђурић.

Прошла је тачно деценија како је почела да се бави пливањем. Родитељи су јој били спортисти, па је било логично да се и она посвети спорту. Изабрала је пливање и, време је показало, није погрешила. На недавно одржаном Јуниорском европском шампионату у мађарском граду Ходмезевашархељу је пропустила прилику да исплива нови државни рекорд на 1500 метара, али верује да ће то у новој сезони сигурно урадити. И не само то.

-  Моја најбоља времена су на 400 метара - 4:22,33, на 800 метара - 8:54,10 и на 1500 метара – 17:03,62, али верујем да ће сва три времена бити побољшана. На томе и за то свакодневно радим на тренинзима, закључује Јована Ђурић и сања да и њој, можда, једног дана комшије приреде овакав дочек са спортског такмичења.

В. Јанков

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести