Бане Митровић: Вратили смо се на прави пут

Стуб одбране ватерполо репрезентације Србије, голман Бранислав Митровић, четврти пут узастопно попео се на кров Европе освајањем злата на недавно завршеном шампионату у Барселони.
bane mitrovic, vss marcel ter bals
Фото: Bane Mitrović, foto: VSS (Marcel ter Bals)

Новосађанин је био тешко премостива препрека за све ривале и на њега су саиграчи могли да рачунају у сваком тренутку, јер је, као и увек, био на висини задатка.

После повратка у Србију и свечаног дочека на балкону Старог двора у Београду, Бранислав Митровић дошао је у родни Нови Сад.

„Бићу овде једно време да се дружим са суграђанима. После ћу на море, а 20. августа идем у Будимпешту када ми почињу припреме са новим клубом ОСЦ“, рекао је Митровић.

Навикли сте на освајање титула, али ипак је свака прича за себе. Какви су утисци после овог европског првенства?

„Није нам први пут да смо постали прваци Европе, а сваки шампионат има неку своју драж. Оно што бих издвојио овог пута јесте чињеница да прошле године нисмо ништа освојили и драго ми је што смо ту паузу прекинули освајањем ове вредне и значајне титуле“, рекао је 33–годишњи Митровић.

Које су утакмице, по вама оставиле највећи печат у Барселони?

„Издвојио бих полуфинале са Хрватском и финале са Шпанијом. Знам да се говори да се после првенства сви мечеви заборављају, али сматрам да ће се ова против Хрватске памтити дуго. Био је то сусрет две најбоље екипе на шампионату, у ком смо ми одиграли на високом нивоу, били смо добри у одбрани, поставили смо наш ритам и контролисали смо меч од почетка“, истакао је Митровић.

Колико вам је значило што сте имали знатно лак посао у групи?

„То нам је заиста добро дошло. Могли смо да тренирамо и да се физички припремамо за другу седмицу такмичења. То је дошло до изражаја када смо се срели са Мађарима у четвртфиналу, где су они после теже групе налетели на нас одморне и питање победника се није постављало“, објаснио је искусни чувар мреже.

С обзиром на то да сте прекинули период без освајања титула, да ли сада можете да кажете да сте се вратили на прави колосек и место које заслужујете?

„После Олимпијских игара у Рију, дошло је до неког умора и засићења, што је сасвим нормално. То је утицало на даље резултате. Међусобно смо доста разговарали о томе како бисмо се вратили на прави, препознатљиви пут. Мислим да смо се сада у великој мери вратили, али можемо ми још боље“, закључио је голман Бранислав Митровић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести