Данас и сутра у Бечеју фајнал фор Купа Србије у ватерполу

Борба за 45. трофеј националног Купа у ватерполу почиње вечерас базену у Бечеју.

Актери фајнал фора су Партизан, Црвене звезда, Шабац и Наис из Ниша. Ваља рећи да су се Бечејци у последње време специјализовали за организацију завршног турнира најмасовнијег домаћег такмичења, јер је ово трећи пут да су домаћини у минуле четири године. Међутим, овогодишњи турнир има посебну тежину, јер уз такмичарски има и хуманитарни карактер.

„То је превагнуло да у конкуренцији Бечеја и Шапца организацију добије Бечеј. Челници града крај Тисе дали су гаранцију да ће сав приход од улазница дводневног турнира бити уплаћен у фонд за лечење наше ексрепрезентативке и ватерполо судије Настасје Кнежевић, сада Недимовић. Како се ВСС укључио у акцију помоћи нашој Сташи, разумљиво је што смо прихватили идеју Бечејаца“, саопштили су из Савеза.

Знајући да је Настасја Сташа Кнежевић ватерполо азбуку научила крај Тисе, Бечејци су се поносно укључили у акцију за помоћ у лечењу и рехабилитацији своје доскорашње суграђанке. Ватерполисти Бечеја пре сваке своје утакмице до краја сезоне на улазу у базен постављају кутију у коју љубитељи спорта дају добровољни прилог и тако се укључују у акцију - За Сташино здравије сутра, а укључили су се и остали спортски колективи.

Овогодишши турнир има још једну новину, заједничко финала ватерполисткиња и ватерполиста. Даме ће сутра увече играти предигру мушком финалу.

Вечерас од 18 сати прво ће се састати Шабац и Наис, а од 20.30 Партизан и Црвена звезда. ВСС и домаћин Бечеј договорили су се да цена улазница буде 200 динара за трибине и 400 динара за простор око базена. Сви прижељкују пуне трибине, како би хуманитарна акција имала позитиван ефекат.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести