Дарко Билић окупља ватерполисте Војводине на Клиси

Ублажавање мера у ванредном стању отворило је врата и спортистима да коначно почну са тренинзима ван кућних услова. Ватерполисти Војводине окупиће се  на Сланој бари, где ће се са тренером Дарком Билићем договорити о раду који их очекује.
Ф. Бакић/Дарко Билић имаће скоро све играче на располагању
Фото: Ф. Бакић/Дарко Билић имаће скоро све играче на располагању

– Обавићемо разговор, а онда са сувим тренинзима у теретани почећемо од понедељка. Више од тога у овом тренутку не можемо. Чекаћемо одобрење за коришћење базена, који је нама кључан, а и најбезбеднији је, иначе због хлора. Услови око базена, међутим, морају да се регулишу. Ми ћемо чекати следеће одлуке струке у вези са ублажавањем мера и надамо се да ће до тога ускоро доћи па да можемо и да ускочимо у воду – рекао је Билић.

Већина играча је из Новог Сада, тако да су сви на располагању стратегу, а двојац из Београда Тртовић – Ковачевић ће се вероватно брзо прикључити екипи.

– Тренираћемо у теретани на Сланој бари, коју иначе само ми и користимо, али ћемо сада да предузмемо препоручене мере опреза. Причао сам и са другим тренерима и професорима, нико се до сада није сусрео са оволиком паузом и ситуацијом и биће веома тешко вратити се редовној рутини. Буквално крећемо од почетка. Играчи су дуго били ван воде и за њих је ово, такође, изузетно необично. Не смемо ни нагло да почнемо, морамо све постепено, јер је сада велики ризик од повреда и на то треба да обратимо највише пажње. Неки предлог је да се ради по групама, а ми смо тако иначе и радили, па то неће бити проблем.


И подмладак почиње рад

И млађе категорије Војводине ће почети са радом.

– За сада ће на Сланој бари радити само први тим, док ће млађе категорије тренери окупљати за суве тренинге на отвореном. То је веома битно, јер ни они нису навикли да не тренирају овако дуго, а с обзиром на то да не иду у школу ово ће им бити одлична прилика да се поново активирају и изађу из куће – рекао је Билић. 


Војводина ће за почетак тренирати једном дневно, а ако полицијски час и даље буде на снази од 18 часова то би касније могло да представља проблем.

– Свакако не можемо одмах да радимо два пута на дан, али како време буде одмицало нереално је да држимо тренинг и увече јер се до 18 часова сме напоље. Идемо полако, прво крећемо свакако са сувим тренинзима, а надамо се да ће се мере ускоро ублажити.

Још увек нема званичних информација да ли ће се Првенство Србије одржати, али, како сада ствари стоје,  заиста су мале шансе за то.

– Има неких наговештаја да ће се можда организовати нека летња лига, што би било одлично. Ако не буде такмичења до почетка следеће сезоне  бићемо у озбиљним проблемима, јер би пауза била предуга. Сада су скоро сви наши репрезентативци и играчи у Србији и добро би дошло и њима да се прикључе клубовима и раде заједно. Мислим да би тада та лига била занимљива и за гледање, а и млађим играчима би пуно значило да се нађу у базену са великим именима, какви су наши репрезентативци, јер за то не би, иначе, имали прилике – предочио је Дарко Билић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести