ЕП Барселона: Пораз али бољи утисак Српкиња

Ватерполисткиње Србије изгубиле су и у трећој утакмици на Европском првенству у Барселони.
Vaterpolistkinja Srbije/Marcel ter Bals
Фото: ВСС/Марсел тер Балс

У односу на меч са Русијом све је деловало боље. Међутим, на крају убедљив пораз (6:23). Мађарице су пуном снагом играле у првој четвртини. Лако су долазиле до прилике за гол. Дозволиле су себи доста искључења, а српски напад са играчем више није био како треба. Владана Клинцов је била на мети мађарских шутера, није имала много среће, само једну одбрану.

После одмора на голу је била млада Анђела Петровић и скупила је пет одбрана  Ослободиле су се наше играчице, а ривал је мало смањио гас, па је игра била занимљивија. После голова Луке и Прице у првом полувремену у другом су погадјале два пута Тијана Јаковљевић, па Мандић и Вуковић. Да је било мало концентрације код шутева могло је и боље да буде.

Следи за два дана још један тежак дуел са Шпанијом, а онда утакмице са Турском и за пласман у којима је победа реалан циљ.

Тренер нашег тима Дејан Јововић је по завршетку дуела истакао да утакмица била добра, да је увежбаван играч више за Турску, али касније за пласман.

“Евидентна је велика разлика у квалитету, остаје нам да у наредном периоду да прво физички достигнмо главне екипе у Европи”, казао је Јововић.

И Теодора Рудић је рекла да је било боље него против Рускиња.

“Значи нам овај сусрет за искуство, али и добра припрема за Турску. Више смо биле сконцентрисане и боље у одбрани. Против Шпаније треба да издржимо. Расположење је боље, али патићемо дуго. Не смемо да паднемо, чекамо те две утакмице за пласман, рекла је Рудић.

Јована Пантовић је истакла да је екипа лоше почела, али да је после великог одмораделовала боље.

“Центри су се пробудили, имали смо добру реализацију споља. Пресекли смо њихове контре тада. Играч више је био лош, реално је овај резултат због тога. Ипак, генерално боље него што је било са Рускњама. Моја повреда пролази. Имам мале болове, изјавила је Пантовић.

Мађарска - Србија 23:6 (9:1, 5:1, 5:3, 4:1)

БАРСЕЛОНА: Базен Пикорнел, гледалаца 100, судије: Кикалишвили (Грузија), Ставридис (Грчка). Играч више: Мађарска 4 (4), Србија 13 (4). Петерци: Мађарска 2 (2).
МАЂАРСКА: Гангл, Силађо 2, Паркеш 1, Гурисати 4, Суч, Хорват, Илеш 1, Кесхељи 7, Леметер 2, Ђенђеши 2, Чабаи 3, Гарда 1, Тот.
СРБИЈА: Клинцов, Чегар, Пантовић, Ћоровић, Јосифовић, Прица 1, Лука 1, Мандић 1, Рудић, Вуковић 1, Новаковић, Јаковљевић 2, Петровић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести