Еврокуп: Спектакл Србија - Хрватска на нишком Чаиру

Ватерполисти Србије и Хрватске приредиће прави спектакл вечерас од 17.30 часова на нишком базену Чаир, где ће одиграти утакмицу 3. кола Еврокупа.
filipovic, vss marcel ter bals
Фото: Filip Filipović, foto: VSS (Marcel ter Bals)

Оба тима су до сада победила Румунију и сигурни су учесници завршног турнира овог такмичења, који ће бити одржан у Будимпешти.

- Изузетан је значај овог сусрета, не због резултата, већ због тога што ће бити ватрено, јер смо током последње четири године одиграли многа финала и полуфинала. Обе селекције су жељне игре, а Нишлије и Србија ће моћи да уживају у представи. Румунија је аутсајдер и ово је борба за прво место. Није оно толико битно, зна се да у четвртфиналу идемо у групи у којој су и Грци и Шпанци. Ово је увод у Светску лигу која је важна због визе за Олимпијске игре и свака екипа ће већ ту покушати да је се домогне - истакао је селектор Србије Дејан Савић. 

У нашем државном тиму ровит је Милош Ћук, док ће Хрвати бити без Марка Бијача и Ивана Буљубашића. Капитен Србије Филип Филиповић рекао је да Нишлије заслужују овакав спектакл јер су много пута били сјајни домаћини. 

- Позивам их да присуствују нечему што нису до сада имали прилику да гледају. Најјачи су састави у оба тима и биће занимљиво. Прави је тренутак за проверу форме и да видимо колико смо укомпоновани јер нисмо сви на истом нивоу.

Ово ће бити пети сусрет две селекције у 2018. години. Хрватска је добила два меча у Европа купу, Србија полуфинале на Европском првенству у Барселони, а нерешено је било на Светском купу у Берлину.

- Имамо одличне односе с Хрватима до уласка у базен. Разумемо се и дружимо ван игре, али када се игра, не штедимо се и зато понављам да ће ово бити спектакл – закључио је Филиповић.   

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести