Европа куп: Подмлађена Србија дочекује Румунију у Суботици

Ватерполисти Србије одрадиће прву репрезентативну обавезу ове године. У уторак, 19. фебруара, од 17 часова у Суботици поделиће мегдан са Румунима у Европа купу.
mandic
Фото: FoNet/Dušan Mandić

С обзиром на то да је наш тим већ изборио пласман на завршни турнир у Мађарској (од 5. до 7. априла), селектор Дејан Савић одлучио је да за овај сусрет позове млађе играче, углавном из домаћих клубова.

„Играмо први пут у оваквом саставу и биће занимљиво да видимо колико ћемо да покажемо. Ово је талентована екипа и верујем да ће све бити како треба. Мени одговара да се нађем у базену, јер у Про Реку по договору у другом делу сезоне играм само Лигу шампиона“, рекао је Душан Мандић, један од искуснијих у екипи.

Он ће, уз капитена Филипа Филиповића и голмана Гојка Пијетловића, предводити подмлађен састав за који дебитују центар Шапца  Петар Велкић и Марко Радовић, леворуки играч Црвене звезде.

„Даћу све од себе да одиграм како треба. Наша је обавеза да се наметнемо. Не слажем се да утакмица није битна. Свака је битна и сада је важна и победа јер је ту и следећи меч са Хрватима. Очекујем добру игру и тријумф“, истакао је Радовић.


Савићев избор

На списку Дејана Савића су следећи играчи: Гојко Пјетловић (Шабац), Душан Мандић (Про Реко), Филип Филиповић (Про Реко), Ђорђе Лазић (Солнок), Петар Томић (Партизан), Ђорђе Вучинић (Шабац), Огњен Стојановић (Мишколц), Вељко Танкосић (Црвена звезда), Петар Велкић (Шабац), Радомир Драшовић (Верона), Никола Лукић (Шабац), Марко Радовић (Црвена звезда), Лазар Добожанов (Раднички), Марко Јанковић (Шабац).


Велкић је напоменуо да је Савићев позив за њега велико признање.

„На мени је одговорност према тренерима и екипи да пружим добру игру. Није лако ући у овај тим и тек треба да се доказујем. Мислим да ће бити тешко са Румунима, јер они немају шта да изгубе. Надам се пуним трибинама, доброј утакмици и победи“, поручио је Велкић.

У првом сусрету Србија је рутински савладала Румунију 13:6. Европа куп је квалификационо такмичење за Светску лигу, на чији завршни турнир су наши ватерполисти изборили учешће као домаћини у Београду, од 18. до 23. јуна.

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести