ФАЈНАЛ ФОР ДУНАВ РЕГИОНАЛНЕ ЛИГЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ: Трофеј Шпандауу, Воша четврта

Фајнал фор турнир Дунав регионалне лиге за ватерполисткиње одржан је у Новом Саду.
s

Трофеј је први пут припао немачкој екипи Шпандау из Берлина, која је у финалу савладала Сентеш са 15:9. У борби за треће место Црвена звезда је после великог преокрета успела да савлада Војводину са 13:10. Воша је одлично почела, али је онда у другом делу дозволила Звезди да ухвати прикључак, па се на велики одмор отишло са нерешених 5:5. У наставку Звезда је била агресивнија преузела конце игре у своје руке и дошла до победе и бронзе. Била је ово тек друга победа Београђанки ове сезоне у борби на три фронта над новим-старим шампионом Србије - Војводином.

У полуфиналним дуелима дан раније Сентеш је савладао Војводину са 14:12, а Шпандау Црвену звезду са 18:5.

Екипу Војводине на завршном турниру с клупе је предводила њихова саиграчица Исидора Дамњановић, која је због повреде пропустила полусезону. Први тренер Слађана Дрезгић је одлучила да својој играчици, која већ ради са подмлатком у клубу укаже шансу да се окуша у новој улози.

- Веома сам задовољна наступом девојака на овом завршном турниру после напорног првенства и освојене четврте дупле круне у низу. Овај турнир смо одиграле пет дана по завршетку домаћег првенства. Девојке су максимално испоштовале овај турнир и на томе желим да им честитам, мада смо изгубиле у дуелу за треће место. Имале смо доста искључења у обе утакмице, тако да је заправо седам играчица изнело цео турнир - казала је Исидора Дамњановић.

Фото: Ф. Бакић

На питање да ли ће се сада посветити само тренерској каријери или ће бити играчица, односно и играч и тренер Исидора је шаљиво прокоментарисала да  је она "три у један".

- Сезона је тек завршена, тако да још увек не размишљам о будућности. Имам два, три месеца да размислим и одлучим шта ћу и како ћу даље. Девојке су показале да и без мене и Лоле (Лолита Авдић), које смо биле повређене могу да освоји титулу и на томе им честитам и захваљуjем се, јер су се бориле и за нас две - закључила је Дамњановићева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести