ЗАВРШЕН ПРВИ ТУРНИР ДУНАВ РЕГИОНАЛНЕ ЛИГЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ У БЕЧЕЈУ: Новосађанке са две победе и два пораза

Први турнир Дунав регионалне лиге за ватерполисткиње одржан је овог викенда у Бечеју. У овогодишњем издању регионалног такмичења надмеће се само пет клубова, од којих су три из Србије – Војводина, Црвена звезда и Спартак, те мађарски Сентеш и немачки Шпандау. После одиграних сусрета у Бечеју највише је показао Шпандау забележивши све победе. Актуелне првакиње Србије играчице Војводине савладале су Спартак (21:4) и у вечитом дербију Црвену звезду (12:10), а изгубиле су од Сентеша (7:9) и Шпандауа (6:12).
1
Фото: Дуел Иве Лујић (Црвена звезда) и Ирине Амлиаеве (Војводина), фото: Facebook/Danube league

– Одиграли смо три јаке утакмице за редом у Бечеју. Прво смо очекивано надиграли Спартак. У дуелу са Сентешом водили смо егал борбу већи део утакмице, било је исцрпљујуће. Задовољна сам донекле игром у овом дуелу, али било је доста грешака. Исти дан смо одиграли и још један наш дерби са Црвеном звездом. Доста добро смо одиграли, дисциплиновано. На полувремену смо имали четири разлике, али се онда поновила прича од прошле године из дуела са Звездом када смо имали предност да је у главама играчица већ извојевана победа. Но, није тако игра се до краја и то морамо да исправимо. Срећом опет смо победили. У последњем дуелу са Шпандауом сустигао нас је умор и недостатак ротације – каже Слађана Дрезгић, тренер Војводина.

Она је истакла да су овакви турнири увек изазов, али и добра припрема за даље.


Резултати

Први дан: Црвена звезда – Шпандау 7:9, Спартак – Војводина 4:21, Спартак – Црвена звезда 8:27, Сентеш – Шпандау 9:14. Други дан: Шпандау – Спартак 25:5, Војводина – Сентеш 7:9, Војводина – Црвена звезда 10:12, Сентеш Спартак 24:4. Трећи дан: Војводина – Шпандау 6:12, Црвена звезда – Сентеш 10:11.


– Треба играти овакве турнире и утакмице, јер воде ка напретку тима. Морам да истакнем да ме је Шпандау изненадио одбраном, за коју нисмо могли да нађемо решење. Немице су тренутно физички најјаче у Дунав лиги. Победиле су и Сентеш, који је прошле године освојио ово такмичење и имају потенцијал да буду озбиљан конкурент у овом такмичењу. На нама је да из свега овога извучемо нове поуке и верујем да ће у будућности све доћи на своје. Овакве утакмице служе да када грешиш учиш на грешкама.

Сада је пред Новосађанкама надметање у домаћем шампионату, које би требало да почне следећег викенда када ће се одржати први турнир. Екипе су подељене у две групе. У А групи су Војводина, Спартак, Палилула, Врачар Сингидунум, а у Б групи су Црвена звезда, Партизан, Сента и Таш.

– Креће први квалификациони турнир домаћег првенства, одиграћемо утакмице по једнокружном бод систему у свакој групи у два термина. Први је следећег викенда, а други турнир је у термину од 30. септембра до 1. октобра. По прве две екипе из сваке групе ће затим играти у Првој А, а остали клубови у Првој Б лиги. Али, за нас је следећа важна ставка Челенџер купа. Заправо све до тада ће служити као припрема за тај трунир, где смо ми домаћини од 20. до 22. октобра. Хендикеп ће нам бити то што нећемо имати јаке утакмице до Челенџер купа. Зато ћемо морати да се потрудимо да одиграмо што јаче спаринге до тада – закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести