Ференцварош у финалу Лиге шампиона, с Про Реком за титулу

БЕОГРАД: Ватерполисти мађарског Ференцвароша играће у финалу Лиге шампиона, пошто су вечерас у другом полуфиналу завршног турнира у Београду победили италијанску Брешу 14:12 (4:0, 4:6, 3:5, 3:1) на базену "СЦ 11. април".
v
Фото: Tanjug (AP Photo/Marko Drobnjakovic)

Актуелни шампион Европе из 2019. године у финалу ће сутра од 20.30 играти са италијанским Про Реком, који је раније савладао Барселонету.

На фуриозан старт Ференцвароша од 4:0, Бреша је одговорила одличном игром у другој деоници, након чега је током целог меча била равноправан ривал.

Велика и изједначена борба виђена је у наставку, мађарски тим је водио, шампион Италије стизао и пред одлучујућих осам минута било је изједначено 11:11.

Чврста игра на обе стране обележила је последњи део, а Ференцварош се након драме у самом финишу боље снашао и на крају био бољи.

Најефикаснији у победничком тиму били су Мартон Варгош и Денеш Варга са по четири гола, док су у тиму Бреше Маро Јоковић и Ангелос Влахопулос постигли по три поготка.

Сутрашњи распоред: меч за седмо место: Олимпијакос - Марсеј (13 сати), меч за пето место: Хановер-Југ (15.30), меч за треће место: Барселонета - Бреша (18), финале: Про Реко - Ференцварош (20.30).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести