Финале купа за ватерполисткиње: Воши трећи трофеј у низу

Војводина - Црвена звезда 12:9 (3:2, 5:4, 4:1, 0:1)
с
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Ватерполисткиње Војводине освојиле су трећи пут у низу трофеј победница Купа Србије, пошто су поново савладале Црвену звезду. Иазбранице Слађане Дрезгић до хет-трика стигле су после фантастичне игре у другом полувремену, када су сломиле отпор до тада одличних Београђанки. Велике заслуге за овај тријумф има репрезентативни голман Николина Травар, која је у другом полувремену потпуно спустила ролетну на свој гол. Одличну партију имала је и Милана Хамзаева, али заслуге иду и осталим девојкама, које већ три године доминирају српским женским ватерполом.

Није све добро почело за Војводину. Звезда је кренула силовито, изненадила ривала и повела 2:0. Воши у тим тренуцима није ишло ни у одбрани, ни у нападу. Но, до краја овог периода игре вратиле су се Новосађанке, успеле да изједначе и стекну минималну предност (3:2). У другој деоници водила се изједначена борба у базену. Војводина је успела да се пред крај одлепи први пут на два разлике (7:5), али је Звезда стигла до изједначења, да би Новосађанке на велики одмор отише с минималним вођством (8:7).

У наставку потпуно друга слика, у базену је био само један тим - Војводина. Фуризном серијом су Новосађанке успеле да сломе ривала. Одличне су биле и у одбрани и у нападу и решиле питање победника.

БЕОГРАД: Базен СЦ "Милан Гале Мушкатировић", гледалаца: 400, судије: Прлић и Бељин. Играч више: Војводина 6 (4), Црвена звезда 8 (2). Петерци: Војводина 1 (1), Црвена звезда 3 (3).

ВОЈВОДИНА: Травар (10 одбрана), Швец 3, Авдић 1, Бањац, Пантовић, Амлиаева 2, Спасојевић, Попов, Савченко 2, Дамњановић, Хамзаева 4, Жагар, Андрић, Ћорда.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић (6 одбрана), Корени, Ј. Лујић 1, Маринковић, И. Лујић 2, Мамоглу 3, Тодоровски 1, Радоњић, Диаз, Илић 1, Гашић 1, Зелић, Антанасијевић, Дамјановић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести