Гогов: Нема унапред уписаних победа; Вучинић: Уигравамо се

БЕОГРАД: Иза нас је утакмица Лиге шампиона са Олимпијакосом, пораз на нашем базену био је неочекиван, али и добар показатаљ да и остали клубови имају велике амбиције, изјавио је ватерполиста Новог Београда Драшко Гогов уочи меча против Пролетера у седмом колу Суперлиге Србије.
vk novi beograd
Фото: VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Новобеограђани су једини непоражени тим у досадашњем току првенства, забележили су свих шест победа, уз импозантну гол разлику 131:41 и у Зрењанин путују као велики фаворити.

"То што смо можда фаворити на папоиру, то мора и да се докаже у базену. Нема унапред уписаних победа. Управо тако треба да размишљамо у Зрењанину и са таквим приступом да приђемо мечу против Пролетера. Колико год можда противник није тако атрактиван као Олимпијакос, с обзиром да смо нова екипа, тај меч треба да искористимо да се уигравамо и да подижемо форму", рекао је Гогов на конференцији за медије.

Да је пораз Новобеограђанима од тима из Пиреја тешко пао, потврдио је и Ђорђе Вучинић, који је излагање о наредном противнику почео освртом на дуел са Олимпијакосом.

"Играли смо са екипом која је сигурно међу пет најбољих у Лиги шампиона. Олимпијакос је озбиљан и уигран тим, појачан са нашим прослављеним репрезентативцем Фиилпом Филиповићем. Мислим да је утакмица била сјајна, одиграна у феноменалном амбијенту. Током целог меча био је јак ритам, била је то психички и физички веома захтевна утакмица. Нажалост, изгубили смо после низа победа, али идемо даље. Покушаћемо да наставимо са победама. Још смо у процесу уигравања и мислим да како време буде одмицало да ћемо играти све боље", истакао је Вучинић.

Двојица ватерполиста искористили су прилику и да похвале све оно што се дешава унутар и око Ватерполо клуба Нови Београд.

"Рад са тренером Вујасиновићем је изванредан и нама веома добро познат од раније. Оно што је приметно је да он увек уводи неке нове свари, констатно се труди да иде у корак са новим трендовима у спорту", рекао је Гогов и потом посебно похвалио рад менаџмента истакавши да би волео да се и други угледају на то и да све што играчи имају у Новом Београду постати стандрад у целој земљи када је ватерполо у питању.

Утакмица између Пролетера и Новог Београда игра се у суботу од 19 сати.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести