Горан Крстоношић се активирао

Мало је недостајало ватерполистима Бечеја да на крају минуле сезоне направе завеслај више.
krstonosic igrac
Фото: Dnevnik.rs

Испречио се у плеј-офу Прве Б лиге тада моћнији Раднички из Крагујевца, а после у плеј-ауту и Београд. Прва А лига је остао санак пусти.Руководство клуба је током лета анализирали актуелно стање и длучило да се у сезони на прагу покуша поново. Направили су пар потеза у жељи да виде хоће ли то донети помак.

Минуле сезоне је већ афирмисани тренер Пера Дорословачки био на голу, а сада је преузео кормило с клупе. Али, неће Бечејци бити без ветерана у води. Неочекивано, председик клуба Горан Крстоношић одлучио је да се реактивира и помогне колико је то могуће у његовим годинама (43).

"Имамо изузетно младу и неискусну екипу, па сам сматрао да ће добро доћи неко искуснији да их усмери током игре. Покушао сам то са ивице базена, али сам схватио да је њима потребна помоћ у води. Није ми преостало ништа друго до да скочим у базен. Наравно, нећу ја бити носилац игре, али верујем да ће им другачији однос према обавезама у игри бити кад сам уз њих", размишљање је Горана Крстоношића, који се нашао у улози „друга председника центарфора“.

Екипу је у паузи између две сезоне напустио Владимир Коровољев, који ће носити капицу кикиндског ЖАК-а, а од активног играња опростили су се ветерани Петер Дорословачки, Светозар Марковић и Зоран Перић. Поред председника Горана Крстоношића, нова имена су млади (16 година) голман Никола Милиновић, који је стигао из зрењанинског Пролетера, а ту су и двојица странаца с жељом да уче ватерполо у Србији. Никита Лушченко (19) је Рус и игра на крилној позицији, а Андреј Кастиученкау (23) је стигао с белоруским пасошем и игра бека, али је непознаница колико ће они бити употребљиви.

"Тренирамо максимално, играмо и контролне утакмице, па верујем да ћемо спремно дочекати првенствену трку. Нисмо се пријавили за куп такмичење, јер сматрамо да младу екипу не треба превише оптеретити резултатима, већ индивидуалним радом отклањати грешке и онда све спојити у тимски рад. Много нам значи активирање искусног Горана Крстоношића, јер је он, без обзира на године, у задовољавајућој физичкој кондицији, а о знању не треба трошити речи", коментар је тренера Петра Дорословачког.

Боје Бечеја у новој сезони Прве Б лиге барниће: голмани Жолт Бушић и Никола Милиновић, те играчи Игор Афанасијев, Небојша Велиморов, Стеван Добожанов, Алекс Дробина, Јован Живков Андричин, Андреј Кастиученкау, Горан Крстоношић, Никола Крстоношић, Владимир Купрешак, Никита Лушченко, Виктор Месарош, Стефан Наћук и Пеђа Пркосовачки.

Бечејци ће утакмице као домаћини играти суботом од 20 сати, а вољом жреба прве две одиграће у свом базену против кикиндског ЖАК-а  и новосадског Дунава.   

Такст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести