Игра за Настасју Недимовић

Хуманитарна акција ватерполиста за болесну бившу репрезентативку Настасју Недимовић почела је утакмицом између Војводине и Шапца у оквиру Регионалне А2 лиге, а наставља се дуелом женских репрезентација Србије и Хрватске у Новом Саду на базену Слана бара сутра од 19 часова.
nastasija, vss
Фото: Ватреполо савез Србије

Утакмицу организују ВК Војводина и Ватерполо савез Србије који су све своје ресурсе ставили у сврху помоћи Настасји која болује од рака коштане сржи. Како је директор Војводине Коља Лазор рекао овом утакмицом се наставља хуманитарна акција.

„Како бисмо сакупили што више новца за Настасјино лечење настављамо са хуманитарном акцијом и после ове утакмице. За дуел између женских репрезентација Србије и Хрватске продаваће се улазнице по цени од 200 динара пред почетак меча на улазу базена Слана бара, а биће постављена и кутија, као што је била постављена и на утакмици између Војводине и Шапца у којој ће моћи да се оставе прилози. Такође, судије и делегати ће радити бесплатно, како би се прикупило што више новца. Позивам све љубитеље ватерпола и спорта да дожу на утакмицу и помогну у лечењу Настасје Недимовић“,  – казао је Лазор.

Фото: Ватреполо савез Србије

Комплетан приход од ове утакмице биће за обезбеђивање наставка лечења Настасје Недимовић. Досадашње лечење је дало резултате и ово је само прилика да ватерполо свет буде уз своју дугогодишњу чланицу. Ово је само једна од акција за Настасју јер су свох допринос већ дали и даваће Војводина и Бечеј.

Позиву за помоћ одазвао се и технички спонзор савеза, Компанија ФУДЕКС која је обезбедила бесплатан аутобус за превоз репрезентација Србије и Хрватске до Новог Сада и назад.

Селектор Влада Бајковић ће водити све девојке које су почеле припреме у Београду, а са којима спарингује Хрватска.

То су: Нада Мандић, Јелена Вуковић, Ана Прица, Ања Швец, Лолита Авдић и Николина Травар (Војводина), Андреа Гашић, Ања Мишковић, Христина Илић (Таш 2000), Анђела Петровић, Ана Милићевић, Кристина Миладиновић, Мила Глушчевић, Миња Митић (Палилула), Нина Јосифовић, Нађа Новаковић, Јања Капларевић, Теодора Рудић, Исидора Дамњановић, Вања Лазић (Црвена звезда), Лара Лука (Дунајварош). Владана Јоветић (без клуба).

Г. Маленовић

Фото: Ватерполо савез Србије

Борба и даље траје

Некадашња репрезентативка Србије у ватерполу, судија у вом спорту и мајка двоје деце, Настасија Недимовић већ годину дана се бори са тешком болешћу. Бившој играчици Бечеја, Врачара, Војводине, која је играла на ЕП 2006. у Београду, 31. октобра 2016. установљена је дијагноза мултипли мијелом (рак коштане сржи), неизлечива хронична болест.

Како је у том тренутку била трудна, два месеца пре термина порођена је хитно царским резом, при чему јој се ломе ребра и грудна кост, због чега је остала непокретна. Након пет циклуса хемиотерапије које су праћене вежбама физијатра научила је поново да седи и хода. Урађена је трансплантација коштане сржи. Малигнитета и даље има у малом броју, тако да се борба са опаком болешћу наставља. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести