Икодиновић и Шапић се опростили од Бенедека: Отишао највећи

БЕОГРАД: Бивши ватерполисти Данило Икодиновић и Александар Шапић опростили су се од легендарног Тибора Бенедека, који је преминуо у 47. години после тешке болести.
t
Фото: Youtube Printscreen

Вест о смрти легендарног Бенедека, који се сматра једним од најбољих ватерполиста икада и вероватно најбољим леворуким играчем, а иначе је био део златне генерације мађарске репрезентације, која је три пута заредом постала олимпијски шампион (2000, 2004. и 2008), саопштио је Ватерполо савез Мађарске.

Икодиновић, који је са Бенедеком провео године у италијанском Про Реку, а у капицама својих репрезентација водили су епске битке, написао је да је отишао један од највећих из тог спорта.

"Не волим да радим јавно овакве ствари, али овај пут морам. Умро Тибор Бенедек. Један од највећих ватерполиста, спортиста икада! Изнад свега био је пресјајан човек! Част ми је била познавати те, Тиби! Играти и бити поред тебе! Вечна слава му!", написао је Икодиновић на Твитеру.

Александар Шапић истакао је да је вест од смрти Бенедека једна од најтужњих вести последњих година, додавши да је преминуо је један од највећих ватерполиста свих времена.

"Тибор је био човек против којег сам играо скоро 15 година. Он леворук, увек је био преко пута мене и имали смо директних дуела на хиљаде. Како у нашим националним селекцијама, тако и у различитим клубовима где смо један против другог играли. Тибор је био једини ватерполиста којем сам се истински дивио, кога сам на неки чудан начин волео и поштовао и који је био један од највећих покретача и мотива мог фанатичног рада и спартанског ватерполо живота, који сам кроз своју каријеру водио", написао је Шапић на Фејсбуку.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести