Икодиновић: Србија 20 година нема своју кућу ватерпола

БЕОГРАД: Данило Икодиновић, прослављени ватерполиста и председник Одбора Неродне странке за спорт каже да су свима пуна уста ватерпола после сваког такмичења, а посебно после сваког злата које су освајали, а истовремено Србија 20 година нема своју кућу ватерпола.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Златни ватерполисти су се спремали у Словенији, јер ништа није учињено за Национални ватерполо тренинг центар у Врњачкој Бањи на који је потрошено 2,5 милиона евра, па ватерполисти морају да иду на припреме у друге државе, каже Икодиновић.

Сада се Словенци хвале како су они припремали олимпијског шампиона. Ватерполо стално иде у Словенију, јер тамо имају супер услове, а могли смо и ми овде у Врњачкој Бањи да имамо дивне услове. Изградња центра је важна јер играчи не би морали да иду на припреме у другу државу, рекао је Икодиновић телевизији Н1.

Објашњава да је Национални центар у Врњачкој Бањи могао да служи и рекреативцима и полуаматерима и аматерима, школском спорту, свима.

Икодиновић је навео и да су базени планирани за затворени простор у Врњачкој Бањи изнети напоље, па ће морати да се почне све испочетка.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести