Јован Поповић, тренер ватерполиста Воше: Задовољан сам опстанком у лиги

НОВИ САД: Војводина је можда и преамбициозно ушла у минулу ватерполо сезону,  желећи да понови резултат од прошле године, када се нашла међу шест најбољих екипа у Србији.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Убрзо по старту, међутим, било је јасно да ће тај циљ тешко остварити, јер већина клубова се појачала у прелазном року и Лига је била знатно јача. Све до децембра Новосађани су на конту имали само један бод и то после ремија с Наисом у 1. колу и налазили су се надомак испадања из Суперлиге. Тада је у клубу дошло до драматичних резова: промењена је управа, која је на седници скупштине потврђена, а на клупи је Мирослава Бајина заменио Јован Поповић. Он је добио веома захтеван задатак - да екипу задржи у суперлигашком друштву.

- Од када сам се вратио с Малте, радио сам с млађим категоријама у Војводини - рекао је Поповић. - Имали смо у тренутку мог преузимања прве екипе два месеца до за нас прве важне утакмице за опстанак. У том периоду играли смо и на два турнира А1 регионалне лиге, који су нам значајно помогли у уигравању. Тада сам видео шта може ова екипа, да има потенцијал и да би ствари могле да се спасу.

Успели сте да у кратком року доведете и нека појачања?

- Уз помоћ селектора Црне Горе Владе Гојковића, довели смо младог играча из Херцег Новог Марка Бошковића (2004. годиште). Саветовао нам је да га доведемо како би се калио у Војводини и показало се да је то био пун погодак. Одиграо је овај младић одлично сезону и оправдао очекивања. Довели смо и центра Немању Маринковића, који је искуснији играч, али, по повратку из Италије, није тренирао неколико месеци. У кратком рок се спремио и одлично је одрадио свој део посла.


Највероватније остајем

Сезона је завршена и следе припреме за следећу. Да ли остајете на црвено-белој клупи и да ли ће Новосађани успети да се појачају?

- Тренутно сам у преговорима с клубом и највероватније ћу остати. Радимо на томе да се екипа појача за следећу годину с неколико млађих и с два-три искуснија играча. Неки играчи најавили су одлазак, трудимо се да сачувамо костур тима, али видећемо шта ће бити у наредном периоду. За сада, циљ нам је да опстанемо у Лиги, али, у зависности од појачања, план би могао да нам буде и да се пласирамо међу шест екипа и тиме стекнемо право наступа у Европи - рекао је Поповић.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)


Онда је стигла и дуго очекивана борба за опстанак у Суперлиги?

- Утакмица с Пролетером била је за нас јако тешка, поготово на психолошком плану, јер је ривал искусан састав. Уз то, прва два голмана су нам баш пред тај дуел имала саобраћајну незгоду. Петар Пајковић је срећом прошао без повреда и бранио је, а Сава Средојевић је био повређен, опоравио се и сада је почео да тренира. Играли смо код куће и, иако је било кризних момената, успели смо да победимо. То нам је била и најважнија утакмица у другом делу. После тога је на ред дошао дуел с Наисом и то је била наша најбоље одиграна утакмица и добили смо је. На крају смо успели да савладамо и Вукове у дуелу у којем нас је пораз водио у бараж, а победа у плеј-оф. Играли смо с њима неке тренинг утакмице и добијали  их, чак смо и Партизан успели да у тренинг дуелима савладамо, тако да сам знао да ћемо то да решимо онако како треба. На крају смо успели да се домогнемо плеј-офа и у четвртфиналу, против веома јаког Новог Београда, пружимо достојан отпор у прве две четвртине оба дуела. Генерално, задовољан сам како смо одрадили други део сезоне и како смо, са својим снагама и уз два појачања, успели да испунимо циљ и опстанемо у Лиги - закључио је Поповић.

Гордана Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести