КВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР КУПА СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ: Црвена звезда и Војводина у финалу

Квалификациони турнир Купа Србије за ватерполисткиње одржан је у Новом Саду уз учешће Црвене звезде, Партизана, Таша, Палилуле, Спартака и домаћина Војводине.
1
Фото: Ватерполисткиње Војводине, фото: Ф. Бакић

После пет одиграних кола епилог је да ће у финалу следеће недеље у Новом Саду од 21 час играти Црвена звезда и Војводине. Ове две екипе су и највише показале на квалификационом турниру, а одиграле су и најбољу и најзанимљивију утакмицу у којој је овога пута славила Звезда са 19:18 и са прве позиције се пласирала у финале, а Војводина са друге.

Слађана Дрезгић тренер Војводине истакла је да је овај турнир био веома захтеван и напоран.

- Девојке су после овог турнира веома уморне и то зато што су јако велике паузе између такмичења. Кренеш да играш квалификације у првенству, па уследи пауза. Онда уследе квалификације за Челенџер куп, па опет пауза, па сада после две недеље ове квалификације, па у недељу финале и онда ћемо опет имати дугу паузу до наставка првенства. Немогуће је остварити ритам који је потребан за јаке и важне утакмице. Мислим да би о томе требало повести рачуна у будућности. С календаром такмичења уопште нисам задовољна, али јесан наступом мојих играчица на овом квалификационом турниру. Испоштовале су оно што сам тражила и коначно су схватиле да се мора играти од почетка до краја, а то нам је фалилио у неким ранијим мечевима, без обзира да ли се игра против слабијег или јачег ривала - казала је Дрезгићева.

Фото: Моменат из најзанимљивије утакмице Војводина - Црвена звезда, фото: Ф. Бакић

Војводина и Црвена звезда ће четврти пут заредом играти у финалу Купа Србије, а до сада су Новосађанке три пута славиле. Сви дуели ова два тима су иначе веома узбудљиви, а треба очекивати да тако буде и у финалу следеће недеље.


Резултати

Прво коло: Војводина - Таш 31:8, Црвена звезда - Палилула 18:5, Партизан - Спартак 7:16. Друго коло: Таш - Спартак 10:19, Палилула - Партизан 27:5, Војводина - Црвена звезда 18:19. Треће коло: Партизан - Војводина 5:19, Спартак - Палилула 14:11, Црвена звезда - Таш 28:0. Четврто коло: Таш - Палилула 6:8, Војводина - Спартак 17:4, Црвена звезда - Партизан 29:2. Пето коло: Војводина - Палилула 18:6, Црвена звезда - Спартак 17:4, Партизан - Таш 5:8. Пласман: 1. Црвена звезда 15, 2. Војводина 12, 3. Спартак 9, 4. Палилула 6, 5. Таш 3, 6. 0.


- Играли смо ослабљени у дуелу са Црвеном звездом. Није нам бранила капитен Николина Травар која је покретач екипе, а фалила нам је и искусна Лолита Авдић у ротацији. Одлично су девојке испошптовале све што сам од њих тражила, максимално су биле агресивне. Утакмица је била добра и са једне и са друге стране, са пуно голова. Резултатски нам јесте та утакмица била небитна, али што се тиче тактичког дела за будућност драго ми је што су девојке виделе да могу и без иколине на голу. Грешака је наравно било, али је важно да се сведу на минимум.

Поред Црвене звезде Дрезгићева је похвалила млади састав Палилуле, од ког треба пуно очекивати у будућности.

- Са Палилулом смо играли последњи сусрет, губиле смо и са 3:1, али су се девојке онда пробудиле и довеле ствари на своје место. Мислим да Палилула јако лепо ради, има велик број деце и верујем да ће бити фаворити у будућности у женском ватерполу. - закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести