Лига шампиона: Ватерполисти Партизана изгубили од Барселонете

БЕОГРАД: Ватерполисти Партизана поражени су у последњем, 10. колу Б групе Лиге шампиона од Барселонете на Бањици са 8:4.
lazar dobozanov F--F8040 (1)
Фото: Лазар Добожанов, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Без обзира што утакмица није имала такмичарски значај ни за једну екипу, јер ниједна није имала шансе да се пласира на Фајнал-сикс, оба тима су озбиљно ушла у дуел. Од почетка су доминирале одбране, па је тако први гол постигнут тек на минут и 20 секунди пре краја прве четвртине, када је Маларах савладао Добожанова за 0:1.

Успели су црно- бели у првом полувремену да упуте неколико врло опасних шутева ка голу ривала, али захваљујући највише Линаресу само један је завршио у мрежи, кад је на 2.23 пре великог одмора Јакшић смањио на 1:2. У следећем нападу Лука Лозина је вратио два гола предности Барселонети, па је на полувремену гостујући тим водио са 3:1.

Партизан је имао прилику да смањи на гол заостатка већ на почетку другог полувремена, међутим Линарес је одбранио петерац Јакшићу. Са два гола Фамера је одвео Шпанце на 5:1, да би Филип Радојевић, 59 секунди пре краја трећег дела са играчем више смањио на 2:5. До краја ове деонице било је 6:3 за госте.

После неколико пропуштених шанси, Партизан је средином последње четвртине, голом Филипа Јанковића, смањио на 6:4, а имао је контру да приђе на гол заостатка и уђе у борбу бар за бод. Међутим, после пропуштених шанси уследила је казна. Фамера је још два пута затресао мрежу Партизана и свом тиму обезбедио победу.

У првој четвртини игру је напустио Страхиња Рашовић, који наступа за Барселонету због ишчашеног рамена. По првим информацијама повреда је санирана и не очекује га пауза.

Г. М.

Партизан Барселонета 4:8 (0:1, 1:2, 2:3, 1:2)

БЕОГРАД: Базен Бањица, гледалаца: 300, судије: Ахладиотис (Грчка), Хентшел (Немачка). Играч више: Партизан 9 (1), Барселонета 8 (4). Петерци: Партизан 1 (0).

ПАРТИЗАН: Добожанов, Радановић 1, Ф. Јанковић 1, Репановић, Лазић, Тохољ, Драшовић, Андрејевић, Јакшић 1, Танасковић, Стојановић, Радојевић 1, Бракочевић.

БАРСЕЛОНТА: Лопез Пинеидо, Фамера 5, С. Рашовић, Мунариз, Ларумбе, Мингел, Рока, В. Рашовић, Бустос, Фернандез, Маљарач 1, Лозина 2, Линарес. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести