ЛИГА ШАМПИОНА: Нови Београд убедљиво савладаo Брешу

БЕОГРАД: Ватерполисти Новог Београда савладали су вечерас у Београду Брешу резултатом 13:5 у петом колу А групе Лиге шампиона и тако коло пре краја прве фазе елитног такмичења обезбедили пласман међу осам најбољих клубова Европе.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Новобеограђани су до тријумфа стигли пре свега захваљујући одличној игри у одбрани, нарочито у другом полувремену. Сјајно вече имао је голман домаћих Лазар Добожанов, који је већ у првој четвртини зауставио неколико добрих шутева играча Бреше, чиме је улио додатну сигурност у игру изабраника тренера Живка Гоцића.

Све до половине треће деонице резултат је био изједначен (5:5), али онда су домаћи заиграли у фантастичном ритму на оба краја базена и просто су прегазали госте. Серијом 8:0 Нови Београд је стигао до убедљиве победе.

Најефикаснији у победничком табору били су Филип Филиповић и Ангелос Влахопулос са по три гола, док су се по два пута у листу стрелаца уписали Никола Лукић и Никола Јакшић.

Нови Београд је први на табели групе А са 12 бодова, Сабадељ има 10,Беша осам, а Стеауа је без бода. У последњем колу групе А, које је на програму 6. децембра, Нови Београд гостује Сабадељу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести