Лига шампиона за ватерполисте: Пораз Звезде од Ференцвароша

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у свом базену од мађарског Ференцвароша који предводе наши репрезентативци Стефан Митровић и Никола Јакшић са 15:6 у шестом колу А групе.
zvezda ferencvaros, fonet
Фото: Дуел Црвене звезде и Ференцвароша, фото: Фонет

Гости су већ после прве четвртине повели са 3:1, а онда у дргој деоници имали и сигурних 4:1, када је у игра Мађара дошло до малог опуштања. То су искористили црвено-бели и успели да смање на 3:4 почетком трећег дела. Међутим за нешто више домаћи играчи нису имали снаге. Убрзо је разлика у класи дошла до изражаја и Ференварош је на крају трећег дела поново имао опипљиву предност од 8:3. До краја мађари су само увећавали разлику и на крају потпуно заслужено славили.

Црвена звезда после шест кола заузима последње место у А групи без бодова, док је Ференцварош 4. са 12 бодова.

Специјални гост био је мађарски амбасадор у Београду Атила Пинтер, који је у друштву председника Ватерполо савеза Србије Виктора Јеленића и првог човека ВК Црвена звезда Игора Милојевића гледао меч, одмах након што су отворили изложбу "Ватерполисти жонглери" о југословенско/српско-мађарским везама у том спорту.

Г. М.

Црвена звезда – Ференцварош 6:15 (1:3, 1:1, 1:4, 3:7)

БЕОГРАД: Базен Милан Гале Мушкатировић, гледалаца: 400. Искључења: Црвена звезда 7, Ференцварош 4. Петерци: ференцварош 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Мартиновић, Максимовић, Љубеновић, Перковић, Васић2, Битадзе 1, Милојевић, Илић 1, Поповић 2, Шулц, Радовић, Тодоровски.

ФЕРЕНЦВАРОШ: Гардоњи, Седлмајер, Калај, Пол, Вамош 1, Мезеи 1, Гор-Нађ 1, Јакшић, Јангер 5, Варга 4, Јаншик 2, Митровић 1, Вогел.

Резултати

А група

Црвена звезда – Ференцварош 6:15

Барселонета – Бреша                 8:8

Про Реко – Егер                          17:7

Динамо – Стеауа                       11. јануара

Б група

Солнок – Хановер                       10:10

Олимпијакос – Јадран (С)           13:7

Спорт менаџмент – Шпандау 04  8:6

Југ – Младост                               14:11

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести