ЛШ: Нови Београд победио Раднички

БЕОГРАД: Ватерполисти Новог Београда у дербију првог кола А групе Лиге шампиона победили су вечерас крагујевачки Раднички 16:10 (3:3, 5:4, 4:0, 4:3).
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Изабраници тренера Владимира Вујасиновића уписали су пету узастопну победу у овој сезони, а другу против Крагујевчана, након што су претходно били бољи у Суперлиги Србије (18:14).

Најбољу партију у победничком табору пружио је Никола Јакшић са пет голова, Страхиња Рашовић постигао је три, док су су по два пута у листу стрелаца уписали Душан Мандић и Ника Шушиашвили.

Код Крагујевчана по два пута мрежу су затресли Стефан Бранковић, Милош Ћук, Марко Радуловић и Јосип Врлић.

У наредном колу Нови Београд игра против Олимпијакоса, док је противник Радничког екипа Ференцвароша.

Вујасиновић: Прва победа у ЛШ, надам се не и последња

Изузетно битна победа за наш клуб, прва у Лиги шампиона, надам се не и последња. Резултатом морамо да будемо задовољни, али не и игром, рекао је тренер ватерполиста Новог Београда Владимир Вујасиновић, после тријумфа над крагујевачким Радничким (16:10) у првом колу А групе елитног такмичења.

Српски дерби на старту Лиге шампиона у потпуности је оправдао очекивања.

Велика борба виђена је у првом полувремену, али, када је Крагујевчанима понестало снаге у наставку до изражаја је дошао квалитет Новог Београда, а публика на базену „11. априла“ је уживала у још једној утакмици са много голова.

"Отворили смо ову утакмицу против Радничког као и ону у домаћем првенству, доста нервозно, поготово у одбрани. Међутинм, у трећој четвртини довели смо то у ред и направили разлику коју смо одржали до краја. Та трећа деоница је дефинитивно била пресудна за победу", рекао је Вујасиновић и додао:

"У нападу то доста добро функционише, имамо много опција које користимо на прави начин, али битне утакмице се врло ретко добијају само нападом. Морамо да дигнемо и одбрану на један много виши ниво. За 10 дана имамо утакмицу са Олимпијакосом, биће то велики испит за нас. Надам се да ћемо то време искористити да на прави начин Драшка Гогова и Виктора Рашовића, који су се опоравили од вируса корона, доведемо у оптималну форму“, констатовао је Вујасиновић.

Најбољи стрелац у редовима Новобеограђана био је дугогодишњи трофејни репрезентативац Никола Јакшић са пет голова.

"Драго ми је да смо у првој утакмици у Лиги шампиона успели да забележимо победу и то оваквим резултатом против врхунске екипе каква је Раднички. Надам се да ћемо овај тријумф искористити на најбољи начин и да ћемо из утакмице у утакмицу подизати нашу форму и следеће коло у Лиги шампиона играти још боље“, рекао је Јакшић.

Стратег Крагујевчана Урош Стевановић честитао је ривалу на заслуженој победи.

"За разлику од првог меча где смо већ у првој четвртини пали, у овој утакмици смо до полувремена имали активан резултат. На почетку треће четвртине смо примили два брза гола, па се Нови Београд први пут одвојио на три гола разлике. Покушавали смо да се вратимо, али су они повећали предност у тој трећој деоници. То је искусна екипа, превише квалитетна да би на свом терену допустила да се вратимо у утакмицу. Надам се да ћемо у следећем дуелу пружити још јачи отпор и доћи до неког егала“, констатовао је Стевановић.

Голман Радничког Лазар Добожанов сматра да разлоге пораза треба тражити у чињеници да његова екипа није издржала снажан темпо који су Новобеограђани наметнули у другом полувремену, али да овај меч што пре треба да се заборави, јер у суботу следи још један тежак меч против Црвене звезде.

"Утакмица је била веома слична првом дуелу који смо са Новим Београдом играли у Суперлиги Србије пре десетак дана. Добро смо почели, али смо опет имали пад у игри, што је недопустиво против екипе каква је Нови Београд. Нисмо смели да им дозволимо да буду агресивнији у игри и да наметну свој ритам. Ипак, оно што је сигурно да имамо доста простора да поправимо игру и смањимо грешке“, закључио је Добожанов.

У осталим утакмицама првог кола ватерполо Лиге шампиона, Барселонета је победила сплитски Југ са 11:6, Бреша и Ференцварош су играли нерешено 8:8, док је Олимпијакос био убедљив против Динама из Тбилисија са 20:9.

У првом колу данас се још састају: Црвена звезда - Шпандау, Марсеј - Про Реко, Југ - Хановер и ОСЦ - Стеауа.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести