Марко Ћук: Нови изазови, остају старе амбиције ВК Војводине

Ватерполисткиње Војводине у прошлој сезони су одбраниле дуплу круну, а ватерполисти су освојили шесто место у првенству.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

И док су резултатима девојака у клубу презадовољни од момака се очекивало више. Пред Новосађанкама и Новосађанима је нова сезона и борба на више фронтова, а мабиције старе.

– Потпуно смо задовољни успехом женске екипе и надам се да ће оне предвођене тренером Слађаном Дрезгић наставити у истом ритму и у овој сезони, јер је састав готово непромењен. Мушка екипа је могла много боље, иако је током сезоне претрпела велике промене, због много повређених и болесних играча. Надамо се да ће у овој сезони момци остварити шро бољи пласман у веома јакој конкуренцији – истиче Марко Ћук, генерални директор ВК Војводина.

Он је нагласио да је женска екипа претрпела минималне промене. Отишла је Бразилка Козмо, а долази још једна Рускиња.

– Верујем да ће се нова играчица добро уклопити у екипу. Припреме су у току, девојке вредно тренирају. Ове четири девојке које су биле у репрезентацији, Николина Травар, Ања Швец, Лолита Авдић и Милана Попов, мало су одмарале, а затим се прикључиле припремама. И ове године девојке ће наступати на три фронта. У првенству и Купу жеља је да се одбрани дупла круна, док је у Дунав регионалној лиги циљ да се понови резултат од прошле године, када је освојено треће место, а можда да се учини и нешто више.

Код мушкараца је нешто другачија ситуација. Амбиције су биле веће од онога што је на крају остварено.

– Прошле године смо на почетку сезоне играли и у ЛЕН Купу и по мом мишљењу најбоље смо и изгледали на почетку сезоне. Како је сезона одмицала састав се мењао, а одређени број играча није ни завршио сезону у нашем клубу. Све то је утицало на форму, уиграност и релације у самој екипи, штосе одразило на резултат. Освојено шесто место у првенству када се погледају састави осталих тимова је донекле реалност, али када се погледају појединачни учинци верујем да је могло много боље. Било је доста простора за напредак.

Мушки састав ће у новој сезони бити донекле промењен, мада је костур екипе сачуван. Остали су Илија Прекогачић, Драгољуб Рогач, Никола Марић, Алекса Тинтор, а уговори су продужени и са јуниорским репрезентативцима Петром Пајковићем и Богданом Брешћанским.

– Сачували смо костур екипе, а дошло је неколико младих играча, од којих тек у наредним сезонама очекујемо нешто више, наравно, уз адекватан рад у нашем клубу. Дошао је Амос Гоулд са Новог Зеланда, који игра на позицији центра. Физички је добро спреман и добро се носи на тренизима. Стигао је и млади играч из турске Енке, Мехмет Јутмаз, који игра бека и на левој страни. Такође, ангажовали смо и искусне момке, Петра Касума, бившег играча Црвене звезде и Партизана, који је прошле сезоне играо у Италији, те репрезентативца Казахстана Мурата Шакенова, који је играо у Радничком. Од Касума очекујемо да буде лидер тима ове сезоне. Стручни штаб и даље чине Мирослав Бајин и Марко Црвенко, а највероватније ће Бојан Међедовић и даље бити кондициони тренер.


Поносни на репрезентативце

Четири девојке из Војводине (Травар, Швец, Авдић, Попов) биле су део репрезентације која је на Европском првенству у Сплиту поновила најбољи пласман освајањем деветог места, док су двојица момака (Пајковић, Брешћански), уз тренера Дарка Билића освјили сребро на Светском првенству за омладинце.

– Свакако да смо поносни на њих и на то што наш клуб даје репрезентативке и репрезентативце. То је показатељ одређеног квалитета рада у клубу. Од тих девојака и момака очекујемо да буду носиоци игре, а ко не ове, онда у наредним сезонама – рекао је Ћук.


Новосађани ће ове сезоне играти на три фронта. Надају да ће у домаћем првенству успети да понове резултат од прошле сезоне, што ће бити веома тешко, јер су се сви клубови појачали. У Регионалној А1 лиги жеља је и даље прелазак у елиту, мада ће и то бити тешко.

– Сви клубови су се појачали пред нову сезону, а нарочито они који су нам директни конкуренти за пласман, Валис и Новобеоградски вукови. Очекујем велику борбу, а биће бољи онај ко у датом моменту буде спремнији, здравији и одлучнији. И у Купу, нам је жеља да прођемо што даље. У Регионалној А1 лиги ће бити велика борба, јер пет, шест екипа конкурише за висок пласман. Наравно да бисмо волели да будемо међу прве две, па да или директно или кроз бараж изборимо пласман у виши ранг. Очекује нас дуга и напорна сезона, тако да је жеља да у свакој утакмици остваримо што бољи резултат и да све усредсредимо на напредак играча – закључио је Ћук.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести