Мирослав Бајин: Најтежи задатак у ЛЕН купу

За мање од две седмице ватерполисти Војводине почињу нову сезону, која ће по много чему бити другачија од претходних.
К. Бугарски/ Привикавају се једни на друге: Мирослав Бајин са играчима
Фото: К. Бугарски/ Привикавају се једни на друге: Мирослав Бајин са играчима

Оно што су црвено–бели дуже времена чекали јесте да се такмиче у Европи, па ће за то имати прилику почетком октобра, када се у Новом Саду игра прво коло ЛЕН купа. За разлику од прошле сезоне, коју је доста пореметио и коронавирус, Воша ће се поново надметати на регионалном нивоу, а на домаћој сцени ће покушати да направи што бољи пласман у Првој суперлиги и Купу Србије. На све то, стигле су и промене у стручном штабу и саставу екипе. Управа је довела шесторицу нових играча, а клупу је преузео  Мирослав Бајин, који је поникао у Војводини. После играчке каријере, девет година је био тренер млађих категорија црвено–белих, да би потом исти тај период провео у мађарској, радећи у Егеру и Дебрецину у млађим категоријама, па и у сениорској конкуренцији.

– Од почетка сезоне сам знао да нећу остати у Дебрецену, а управа Војводине ме је средином јуна позвала на преговоре. Званично сам почео да радим 1. јула – рекао је Бајин.

После девет година у иностранству, 37–годишњи Бајин је још у процесу адаптације.

– Мени су генерално овде сваки сегмент и материја нови. Другачији су људи, култура, начин и брзина живота у односу на преко. Исто тако је и рад са играчима другачији. Екипа Војводине је нова, смем слободно да кажем, нажалост и хетерогена. Склоп је мало старијих играча и млађих, који су прикључени првој екипи. Од када сам дошао, искористили смо то време највише за рад на физичкој спреми, али оно што недостаје је уиграност и осећај између мене као тренера и њих играча. Морамо боље да се упознамо и навикнемо једни на друге, али то су ствари које не могу да се одраде за два месеца.


Увек борба до краја

Током припрема Војводина је четири пута спаринговала са Шапцем и Валисом, затим Земуном, а прошлог викенда имала је и најбоље провере, на турниру у Новом Саду играла је  против Радничког (15:14), Црвене звезде (8:19) и Шапца (9:10).

– Резултат није био у првом плану. Оно на чега ја сада обраћам пажњу јесу постулати, тачније основни системи, који морају да се испоштују, како се не би дешавало оно што се десило у дуелу са Звездом у свакој четвртини, а то је да се нисмо борили до краја. То морамо да променимо и  да не оставимо један другог на цедилу. То су ствари на које треба да се указује. Екипа је нова, када се играчи буду боље упознали, боље ће и да “гризу” један за другог. Има позитивних ствари на којима ћемо покушати да градимо нашу игру ове сезоне – најавио је  Бајин.


Оно што чека Војводину од почетка октобра јесу такмичења на четири колосека - Прва суперлига, Куп Србије, Регионална А1 лига и ЛЕН куп.

– Биће велики број утакмица. Постављаћемо приоритете у току сезоне. У регионалној лиги циљ је да се пласирамо у највиши ранг, у нашој Првој суперлиги да изборимо пето место, а у Купу да догурамо што даље, јер је то такмичење увек лутрија.

Новосађани прво коло ЛЕН купа у групи Д играју на Сланој бари од 1. до 3. октобра и угостиће шпански Сабадељ, мађарски БВШЦ и АЕК из Грчке.

– Циљ је да се прође даље, али биће јако тешко. Борићемо се свим срцем. Те три екипе су на папиру јаче од нас, играју константно Европу. БВШЦ и Сабадељ су водећи тимови у шампионатима Шпаније и Мађарске, а АЕК је доста појачан, довео је играче са интернационалним искуством. Покушаћемо да прођемо прво коло, што је по мени најтежи задатак од свих који су пред нама ове сезоне – поручио је Мирослав Бајин.      

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести