МВП Мандић и Про Реко освојили Лигу шампиона у Београду

БЕОГРАД: Ватерполисти италијанског Про Река постали су шампиони Европе, пошто су вечерас у финалу завршног турнира у Београду победили мађарски Ференцварош 9:6 (3:2, 2:3, 2:0, 2:1 ).
v
Фото: Tanjug (AP Photo/Marko Drobnjakovic)

Про Реко је освојио девету титулу у Лиги шампиона, прву после 2015. године, док мађарски тим није успео да одбрани шампионску титулу освојену 2019. године.

Претходне сезоне такмичење је прекинуто због пандемије корона вируса.

До рекордне девете титуле шампиона Европе, Про Реко је водио репрезентативац Србије Душан Мандић, који је финални меч завршио са три гола и признањем за најкориснијег играча (МВП), а испратио га је Пјетро Фиљоли са два поготка.

Што се тиче коначног пласмана на фајнал ејту у Београди, бронзану медаљу освојила је Бреша, Барселонета је завршила као четврта, ватерполисти Југа заузели су пето место, а иза су остали Хановер, Олимпијакос и Марсеј.

Организатор завршног турнира ватерполо Лиге шампиона био је ВК Нови Београд у суорганизацији Ватерполо савеза Србије и уз подршку Републике Србије, Града Београда и Општине Нови Београд.

Београд ће и наредне две сезоне бити домаћин финалног турнира ЛШ.

Мандић: Пуно ми је срце, Про Реко је дуго чекао на ову титулу
 

Пуно ми је срце, Про Реко је дуго чекао на ову титулу, изјавио је Душан Мандић, најкориснији играч ватерполо Лиге шампиона.

Изузетно тешка сезона и цео овај период. Година је специфична због короне, освојили смо Куп Италије, изгубили смо финалну серију од Бреше и то нас је доста уздрмало. Било нам је тешко после тога. Дошли смо у Београд, скупили смо, издигли смо се изнад тога и показали смо да смо екипа. Чували смо једни другима леђа, дали смо свој максимум. Пуно ми је срце, дуго је Про Реко чекао на ову титулу. Ово је посебна девета титула, којом се Про Реко издигао изнад свих клубова и постао најтрофејнији у Лиги шампиона. То је посебна драж, хвала мојим саиграчима, тренеру и стручном штабу. МВП признаје је најмање битно, рекао је Мандић Тањугу после финалног меча.

Истиче да овај успех лепа увертира и додатна мотивација пред оно што га са репрезентацијом Србије чека овог лета, а то је одбрана олимпијског злата у Токију.

Велики изазов је испред нас, ко зна како ће бити све то у вези са Олимпијским играма, свашта се прича... Надам се да ће их бити, а ми ћемо корак по корак. Нећу ништа да причам унапред, знам шта се све очекује од нас. Знамо и ми ко смо и шта смо. Немојте да нас одмах китите медаљама око врата, будите стрпљиви. Ми ћемо дати максимум и борићемо се за Србију свим срцем, као што то увек радимо, закључио је Мандић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести