ПЕТАР ПАЈКОВИЋ, ГОЛМАН ВОЈВОДИНЕ Сви смо ми огледало клуба

Изузетно турбулентна сезона за мушку екипу Ватерполо клуба Војводина је при крају. Амбиције пред почетак сезоне биле су, у том тренутку, можда и достижне, а то је да се екипа пласира међу првих шест као и прошле године, када су Новосађани завршили такмичење у златној средини.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Међутим, када је овогодишња сезона почела, видело се да је циљ можда и превелики залогај за црвено-беле. Кола су кренула низбрдо, мушка екипа се убрзо нашла у врло незавидној ситуацији, на корак од испадања из лиге. Предузете су драстичне мере, дошло је до промена у управи, али и на клупи, јер је тренера Мирослава Бајина заменио Јован Поповић. Он је добио задатак да консолидује редове и избори опстанак, што је, уз помоћ играча, и учинио.

Један од важних шрафова Војводинине машине која је успела да избори опстанак у елити и то без баража, али и да се домогне плеј-офа, био је млади чувар мреже Петар Пајковић.

Први део сезоне није добро кренуо, после лигашког дела имали сте само један бод и претило вам је испадање из лиге. Шта је то што је преокренуло ситуацију?

- Први део сезоне није изгледао бајно, пре је било катастрофално. Ипак, у другом делу сезоне успели смо да се извучемо из проблема. Испоштовали смо све договоре и задовољни смо оствареним. Изузетно је важно то што смо успели да обезбедимо опстанак у Суперлиги без баража. Енергија као енергија, мислим да је била иста од почетка, али се испољила и друга страна приче с променом тренера и управе. Мислим да су играчи брже прихватили енергију новог, него старог тренера - рекао је Пајковић.

Остала вам је још једна утакмица с Новим Београдом у четвртфиналу плеј-офа. Они су дефинитивно фаворити, а ви ћете сезону завршити међу осам. Ипак, на почетку сезоне циљали сте пласман међу првих шест екипа?

- Мислим да је тај циљ, пласман међу првих шест екипа, био мало нереалан, јер сви тимови су се много побољшалои у односу на нас пред почетак ове сезоне. То је била превисока висина на лествици. Јесмо с великом енергијом ушли у сезону, али смо брзо „изгорели” и већ после месец дана се видело да то није то. Да, у двомечу са Новим Београдом они су апсолутни фаворити, као и за освајање нове титуле првака Србије.  Новобеограђани су, уосталом, једна од најбољих екипа у Европи.

Може се рећи да сте заправо задовољни оствареним у овој сезони?

- Дефинитивно смо задовољни. Пласман у плеј-оф је мање више, али смо заправо задовољни тиме што смо успели да поправимо утисак у односу на први део сезоне и што смо успели да опстанемо у Суперлиги. Војводина је клуб с дугом и богатом традицијом и не би било добро да је испао из елитног такмичења. А сви ми смо, заправо, лице тог клуба.

Богдан Брешћански и ви сте део наше омладинске репрезентације. Прошле године сте освојили злато на Европском и сребро на Светском првенству, а шта вам предстоји ове године?

- Очекују нас припреме за Светско првенство у Букурешту, које се игра у јуну за 2003. годиште. Могли бисмо сада да нападнемо злато, јер нам јр циљ да одбранимо најсјајнију медаљу коју је, пре две године, освојио тим састављен од играча 2001. годишта, у Прагу - закључио је Пајковић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести