Подмладак ВК Војводине одрадио репрезентативне мини–припреме

Селектор кадетске ватерполо репрезентације Живко Гоцић окупио је на мини – припремама 30 кандидата за државни дрес рођених 2004. године, па се у Београду радило четири дана.
ВК Војводина/Петар Пајковић
Фото: ВК Војводина/Петар Пајковић

Уз њега је у стручном штабу и Милош Королија, као и Владимир Обровски, члан новосадске Војводине, који се прикључио Гоцићевом тиму пре две године када је трофејни ватерполиста и сео на клупу ове генерације. Црвено–бели су имали и три играча на припремама – центра Богдана Брешћанског, голмана Петра Пајковића и Алексу Танасковића.

– Брешћански се већ усталио у репрезентацији, био је и први центар на Европском првенству у Бургасу прошлог лета. Пајковић је био на списку до последњег реза, три дана пред полазак, тако да су код њега нијансе одлучивале. Њих двојицу смо у Војводини и прикључили А екипи. Танасковић је 2005. годиште, још увек је са јуниорима у Новом Саду, а са националним тимом је од овог лета када се први пут нашао на припремама – истакао је Обровски, помоћни тренер у сениорском тиму Војводине.

С обзиром на то да се због коронавируса светско првенство није одржало овог јула, следећи циљ је  европско  које  је заказано за 2021. годину.

– Све је то јако далеко, али надамо се да ће се ситуација са короном побољшати следећег лета и да се тај шампионат неће отказати. Ми смо на мини–припремама урадили најпре тестирања да видимо у каквом су стању играчи, ко је колико напредовао, а потом смо и одрадили редовне тренинге – рекао је Обровски.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести