Прлаиновић потписао за Марсељ

БЕОГРАД: Један од најбољих светских ватерполиста Андрија Прлаиновић, након што је морао да напусти мађарски ОСЦ, потписао је трогодишњи уговор са Марсељом.
prlainovic, vss aleksandra krupanic
Фото: Andrija Prlainović, foto: VSS/Aleksandra Krupanič

"Ова сезона је готова и нема потребе да чекам. Уговор на три сезоне, посебно у мојим годинама, био је важан фактор да се одлучим за ову опцију, али и жеља да се придружим клубу који је показао велике амбиције, добру организацију и који расте из године у годину. Наступају у Лиги шампиона, освајали су Куп Европе и сада желе да ураде нешто више. Поред тога, живећу у Француској, једној од најлепших земаља", рекао је Прлаиновић за Ватерполо вести.

Додао је да постоји могућност да Марсељ ангажује још квалитетних појачања, али да не зна ништа о именима.

Он је каријеру почео у Јадрану из Херцег Новог, а од 2006. до 2011. је наступао за Партизан, са којим је освојио Лигу шампиона.

Наредну сезону је провео у Про Реку, освојио је још један трофеј шампиона Европе, да би то исто поновио 2013. године са Црвеном звездом.

Тада су Душко Пијетловић и он у три сезоне три пута освајали овај трофеј и то са три различита клуба. Играо је затим поново за Про Реко, 2015. је по четврти пут био шампион Европе и потом је 2016. прешао у мађарски Солнок.

Лигу шампиона су освојили 2017. године, а исте амбиције Прлаиновић је имао са ОСЦ-ом, али, нажалост, ова сезона није завршена.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести