ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ Дерби Новосађанкама

Војводина – Црвена звезда 18:14 (5:4, 6:3, 3:3, 4:4)
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Ватерполисткиње Војводине савладале су у дербију екипу Црвене звезде у Првој лиги Србије са 18:14. Новосађанке су током целог сусрета водиле и контролисале игру, тако да њихова предност и победа и нису долазиле у питање. Пре свега одлична одбрана из које је произилазио добар напад и брзе контре помогле су Новосађанкама да већ у прве две четвртине покажу где ће три бода из овог дуела.

Само на почетку утакмице водила се егал битка у базену и Београђанке су држале прикључак, па је први период игре решен у корист Воше са 5:4. Већ у другој четвртини успеле су изабранице Слађане Дрезгић да се први  пут одлепе на три разлике (7:4).

Још три пута су Новосађанке у овом периоду игре одлазиле на „плус три” и ломиле ривала, да би на крају на  велики одмор отишле с предношћу од 11:7. Управо су тада и сломиле најозбиљнијег ривала у борби за овогодишњи наслов. У наставку је Војводина предвођена расположеним Рускињама Амлиаевом, Хамзаевом и Савченко, уз одличну Пантовићеву успевала да одржи стечену предност у првом делу меча и стигне до победе. Успевале су Новосађанке неколико пута да поведу и са пет голова разлике, а на 5,53 минута пре краја утакмице било је и великих 17:10 за домаће играчице, али су до краја ватерполисткиње Звезде предвођене одличном Мамоглуовом само успеле да ублаже пораз.

Г. Маленовић

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 70. Судије: Јовић (Суботица) и Кнежевић (Бечеј). Играч више: Војводина 10 (6), Црвена звезда 10 (5). Петерци: Војводина 2 (2), Црвена звезда 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Авдић 2, Бањац, Пантовић 3, Амлиаева 5, Чорда, Попов 1, Савченко 3, Дамњановић 1, Хамзаева 2, Моћан, Жагар, Спасојевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Корени, Ј. Лујић 2, Маринковић 1, И. Лујић 2, Мамоглу 5, Тодоровски, Радоњић 1, Дијаз, Илић 3, Гашић 1, Зелић, Антанасијевић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести