Првенство Србије: Шапчани потопљени, Звезда изборила мајсторицу

У другој утакмици финала плеј офа Првенства Србије Црвена звезда је на свом базену победила Шабац 7:5 и тако изборила мајсторицу која ће 5. јуна бити одиграна у Шапцу.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Први сусрет је добио Шабац 8:5. Црвена звезда је била борбенија, са више жеље, од самог почетка. Одличном одбраном држала је шабачке стрелце далеко од свог гола. Гости су повели у 3. мунуту преко Лукића да би Звезда у серији  преко Шулца и два пута Васића повела 3:1 почетком другог дела. До последњих секунди првог полувремена није било гола, када је Лукић, лепим ударцем смањио на 3:2. Био је то гол Шапца после скоро 14 минута.

Обе екипе су лоше играле са играчем више. Звезда је била далеко боља у трећем делу, головима Шулца је повела 5:2 али је наду гостима вратио Рогач осам секунди пред последњи део.

Тохољ је у првом нападу у последњој четвртини смањио на 5:4. Можда кључни моменат је био средином тог дела када је Шабац из изгледне прилике пропустио играча више а у контри је Радовић погодио за 6:4. Још једном се Шабац приближио преко Петровског (1,51 до краја), да би тачку ставио Илић голом 25 секунди до последњег звука сирене.

Црвена звезда - Шабац 7:5 (2:1, 1:1, 2:1, 2:2)

БЕОГРАД: Базен Милан Гале Мушкатировић, судије: Раковић и Голијанин. Играч више: Црвена звезда 7 (2), Шабац 10 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић, Максимовић, Бурсаћ, Перковић, Васић 2, Битадзе, Жежељ, Илић 1, Поповић, Шулц 3, Радовић 1, Тодоровски, Љубеновић. Тренер: Филиповић.

ШАБАЦ: Г. Пијетловић, Ераковић, Марковић, Репановић, Тохољ 1, Велкић, Рогач 1, Лукић 2, Јанковић, Вучинић, Илић, Васовић, Вукадиновић, Петровски 1. Тренер: Мировић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести