Рађен продужава каријеру: Желим прави опроштај - у базену

БЕОГРАД: Трофејни српски ватерполиста Никола Рађен одлучио је да због корона вируса продужи каријеру за још годину и опрости се, на прави начин, у базену.
r
Фото: Tanjug / D.Kujundžić, arhiva

Рађен је уочи ове сезоне када се вратио у Црвену звезду најавио одлазак у пензију, али пошто је сезона суспендован одлучио је да игра још.

Ово што нас је задесило изненадило је све, целу планету, такође и спорт и спортисте. Мислим да ове године ипак нећу завршавати ксријеру, не желим због короне да завршим на овакав начин, продужићу још годину јер желим да се опростим од ватерпола и захвалим спорту на прави начин, рекао је Рађен Танјугу.

Он је додао да се као и сви грађани Србије придржава свих мера које су нам саопштили Влада Србије и доктори.

Најбоље што у овом тренутку можемо да урадимо као грађани јесте да останемо у својим кућама. Мени као спортисти тешко пада због природе спорта, ватерполо је спорт који се игра у води, услови ми не дозвољавају да тренирам тренутно, али оно што могу да урадим су неке импровизоване кућне вежбе.

Видим да колеге из целог света тренирају код куће, са лоптом, без лопте, струњача, пилатес, што је и потребно спортисти да би одржао било какав тонус, било какву кондицију. Сви ми као и остали грађани Србије једва чекамо да се ово заврши, а да би се завршило треба пре свега да будемо дисциплиновани, истакао је Рађен.

Рађен има 35 година, каријеру је почео у Војводини, а потом наступао за Партизан, Хиос, Црвену звезду, Олимпијакос, Орадеуу и Динамо из Москве.

С репрезентацијиом Србије освојио је 17 медаља, укључујући два злата на ЕП, једно на СП и две бронзе на Олимпијским играма.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести