Ранђеловић: Хоће да нас "скину", али време је за ново злато

БЕОГРАД:  Српски ватерполо репрезентативац Сава Ранђеловић каже да је, после изостанка титуле првака света и у Светској лиги, време да његова селекција поново освоји злато, сада четврти пут у низу на првенству Европе, а претходно и на Медитеранским играма у Тарагони.
Sava Rađenović, vatrepolo Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Српски ватерполисти четири године доминирали су планетом и знали само за победе, пре него што је су прошле били бронзани на Светском првенству у Будимпешти, а онда од Црне Горе испустили шансу да бране трофеј у Светској лиги на завршном турниру у Русији, што је према речима Ранђеловића велики мотив у нападу на златну медаљу у Барселони.

"Мислим да је време за европско злато, сигуран сам да можемо и да имамо довољно мотива. Конкуренција је веома јака, ту је Шпанија као домаћин, Хрватска, Црна Гора, Грчка, Италија... Биће тешко, али имамо квалитет и велику жељу поново да освојимо", рекао је Ранђеловић Тањугу.

Ватерполиста италијанске Бреше, који у својој репрезентативној трофејној колекцији има тачно 10 златних и једну бронзану медаљу, додаје да су Медитеранске игре у Шпанији права припрема за ЕП.

"Црна Гора, Француска и Португалија су нам ривали у групи, а само први иде у борбу за злато, верујем да нам је достижно. То би био прави подстрек за Европско првенство. У Барселони ће желети сви да нас "скину" после три узастопне титуле".

Ранђеловић наглашава да светска бронза није неуспех јер је настављен дуг низ медаља.

"Не бих рекао да је бронза из Будимпеште неуспех, медаља је медаља. Десио се пад против Хрвата у полуфиналу, успели смо да се дигнемо и победимо Грчку у борби за треће место, док смо у Светској лиги играли у подмлађеном саставу".

Сматра и да је изостанак са завршног турнира у Светској лиги, чији је Србија била победник последњих пет пута, има и добре стране.

"И да смо прошли не бисмо путовали на завршни турнир Светске лиге због свега што следи. Имамо мало времена да се припремимо за Европско првенство, а играћемо и Медитеранске игре, па би Светска лига била превише. Чак је и боље што се овако завршило", закључио је Ранђеловић.

Репрезентација Србије после МИ у Тарагони (22. јун - 1. јул) на Европском првенству играће у Д групи са Русијом, Словачком и Румунијом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести